Mostar: Sodoma i Gomora, mladi više nemaju nimalo stida

Fotografija je izazvala razne reakcije, ipak kod većine ljudi se radi o zgražanju, budući da se cijeli događaj odvijao pred očima male djece. Čitateljica koja je na redakcijski mail poslala fotografiju se zapitala kako je moguće da ovaj mladi par nema nimalo obzira prema okolini. Zaneseni par vjerojatno nije očekivao da će biti fotografiran, međutim važno je naglasiti kako je prema zakonu dozvoljeno fotografiranje svega što se događa na javnim površinama, a gradski park Zrinjevac je definitivno javna površina. Valja naglasiti i kako ovo nije prvi put da su se čitatelji obraćali medijima kako bi se požalili na probleme koje imaju s mladim parovima.

Nepodnošljiva situacija

Naime, stanari Bijelog brijega u više navrata su upućivali pisma i javne kritike zbog činjenice da se pred prozorima njihovih balkona u noćnim satima odvijaju razne vrste orgija. Stanarima je ovakvo ponašanje postalo potpuno neprihvatljivo. "Ovo stvarno nije normalno. Naše naselje postalo je jednakost Sodomi i Gomiri. Dođu tu, parkiraju automobil i rade znate već što. Kao da je ovo neka javna kuća. Još nam samo nedostaje znak da kaže ‘ovdje se ševite!'. Meni je to stvarno degutantno'', započela je svoju priču stanarka u zgradi pokraj parkirališta na Bijelom brijegu. Kaže kako stanari uvijek o tome pričaju u negativnom kontekstu, ali kako nikomu nikad nije palo na pamet nešto poduzeti. Ni sama o tome nije puno razmišljala, sve dok prije nekih mjesec dana nije doživjela neugodnost šećući se sa sinom.

Strah od zaraze

"Taman smo se vratili iz kupnje. Nakon što sam parkirala auto, pošli smo prema stanu. Mali je počeo trčati i skakati, te je zapeo i pao. Kada sam došla da ga podignem i očistim od prljavštine, vidjela sam da je pao svega nekoliko centimetara od rabljenog prezervativa. Pa zamislite da se malo ogrebao i da je dirnuo to. Još se mogao i zaraziti nečim. Mrak mi je pao na oči", ispričala je naša sugovornica neugodno iskustvo sa sinom. Rabljeni prezervativi, govori ona, sasvim su uobičajen otpad na parkiralištu na Bijelom brijegu. Kao majka malog djeteta, brine ju pomisao da ih znatiželjna djeca mogu dirati, te se izložiti riziku zaraze. "Što mi znamo tko ih je koristio. Možda netko tko ima neku bolest. I onda ih baci meni ispod prozora gdje mi dijete bude. A znamo svi kakva su djeca. Kada uđu u neke godine takve stvari su im smiješne i zanimljive. Zlo mi je kad pomislim što se može dogoditi", kazala je ogorčena žena. Ističe kako ne želi ‘praviti od muhe slona', no njeno naselje ne može biti udarna lokacija za javni seks. Nakon ovog slučaja postavlja se pitanje je li potrebno i u Mostaru uvesti kazne za vođenje ljubavi na javnim površinama.

vecernji list