Mostar: Održana dodjela diploma za 219 diplomanata Filozofskog fakulteta

promocija, Mostar, Filozofski fakultet
Diplomante je pozdravila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, koja je rekla kako ova svečanost simbolizira jedan kraj ali i jedan početak, početak nove životne faze.

„Posebno sam ponosna na Filozofski fakultet. Otvaraju se studiji koji su potrebni na tržištu rada, razvijaju se i oni koji ne donose profit, ali su potrebni u društvu, osnivaju se studentske udruge, ulaže se u praktični dio nastave i otvara se medijski centar. Bez vas diplomanti sve ovo ne bi bilo moguće i ne bi imalo smisla" istaknula je rektorica Ostojić.

Dekan Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako se danas slavi i uspjeh i znanje.

„Vjerujete li da nešto možete učiniti, zaista to možete. Želite li biti dobar student, nužan je dobar stav. Pozitivan stav i pristup uvijek će vas voditi uspjehu. Vjerujem u vaše nove uspjehe!", poručio je diplomantima dekan Tomić.

Akademska zajednica bogatija je za 89 prvostupnika, 68 magistara struke i 62 diplomanta po starom nastavnom programu. Nakon svečane prisege i dodjele diploma, neki od studenta svoje dojmove i očekivanja iznijeli su za treći.ba.

„Bilo je teško, trebalo je jako puno napora i snage za sve izdržati. Sad sam prvostupnica i najvjerojatnije ću obrazovanje nastaviti dalje", rekla je Josipa Milićević, studentica informacijskih znanosti.

„Smatram da je Filozofski Fakultet jedan od boljih fakulteta što se tiče organizacije. Nakon pripravničkog staža, nadam se da ću ubrzo pronaći posao", izjavila je Ana Krešo, diplomirana studentica politologije.

Gabrijela Udiljak / Tanja Meljančić

treci.ba