Mostar: O nestalom Ademu Čomoru još nema informacija

Posljednji put viđen je u četvrtak kada je u zoru izašao iz obiteljske kuće na Balinovcu. Novinari 'Dnevnog avaza' su posjetili njegovu obitelj koja danima u neizvjesnosti i nadi čeka pozitivnu vijest za svog najdražeg.

"Nemamo nikakvu pretpostavku gdje bi mogao biti, niti šta mu se moglo desti. I ja se pitam zašto, kako, kuda? Moj Adem je bio divan suprug, svaka minuta njegovog života bila je vezana uz obitelj, svi ga poznaju samo po dobrom. Nismo imali financijskih problema. Ne mogu da vjerujem da je takva osoba ovo uradila, izašla iz kuće na ovakav način, bez traga", priča kroz suze njegova supruga Fatima.

Noćima, kaže, premotava film u glavi, pokušava se sjetiti je li Adem u srijedu, 16. siječnja, bilo čime pokazao nešto neobično, no ničeg čudnog se ne sjeća. "Moj suprug se toga dana ponašao kao i sve prethodne godine našeg sretnog života. Čak je planirao da idemo u subotu vani na večeru i glazbu, a jučer (ponedjeljak) je kćerku trebao voditi zubaru", sjetila se Fatima.

Za svih 25 godina, koliko je obavljao dužnost u KPZ-u, nije se zamjerio ni suradnicima ni zatvorenicima. "Ovih dana nas je pozvao čovjek iz inozemstva, njegov bivši zatvorenik koji izražava žaljenje zbog ovog što se desilo i sve najbolje govori o njemu. Eto to je veliki dokaz kakav je bio kao načelnik. Ali, nikad ne reci nikad, jer uvijek se može naći osoba koja može napraviti nešto što ne treba", kaže za 'Fatima.

Ni kada je u pitanju povratak na Balinovac, koji se nalazi na zapadnom dijelu grada, nikad ružnu riječ nisu doživjeli. "Ali nešto postoji, ljudima se u sekundi pamet mijenja. Živimo u državi kakvoj živimo, kako odmiče vrijeme, svakom je teže i teže. Drago bi mi bilo da ga svi zajedno pronađemo živog, što je naša najveća nada, pa i mrtvog, da znam gdje ću ga sahraniti", kaže kroz plač.

Mole sve koji bilo što čuju ili znaju da se jave na 063/417-341 i 063/009-131 ili u najbližu policijsku postaju. Policija i dalje traga za Čomorom, te još provjerava navode uposlenika "Pošta" u Brčkom, koji je prijavio da je vidio osobu sličnu njemu u svojoj poslovnici.

"Videonadzora na pošti nema, tako da nema konkretnih dokaza je li to on uistinu bio ili ne. Tog uposlenika je nešto podsjetilo da je netko sličan mom mužu ulazio kod njega, ali nije siguran", kaže Fatima. U Brčkom nemaju rodbine niti sumnjaju šta bi Čomora moglo povezati za to mjesto.

Romeo Zelenika, direktor KPZ-a Mostar, u kojem je Čomor službovao do 1998. godine, ima samo riječi hvale za njega. "Ne znam ga iz zatvora, nego privatno. No svi kažu da je bio profesionalac u službi, a za njega kao čovjeka mogu reći da je bio veoma dobar. Čuo sam se i s njegovima i zaista mi je žao", kaže Zelenika, piše 'Avaz'.