Mostar: Mali blagdanski sajam postaje sve zanimljiviji

Mali blagdanski sajam, Mostar
...sa tek dvadesetak izlagača na najljepšoj mostarskoj ulici Šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog, izgleda da Mali blagdanski sajam u Mostaru postaje sve zapaženiji predblagdanski događaj u gradu.

Uz zanimljive i lijepo uređene štandove kreativaca, kuhano vino, čajeve, palačinke, božićne kolačiće i topli sok od šipka, kao posebna atrakcija se ističu svakodnevni nastupi mostarskih glazbenika iza 18 sati i 30 minuta.

Nakon tria „Crvenkapice" koji je nastupio u subotu, te već poznatih mostarskih glazbenika Karla Miličevića i Ive Jurića koji su Mostarce zabavljali u nedjelju navečer, sinoć nas je svojim nastupom na Šetalištu počastila studentica pete godine violine Anica Ištik uz pratnju prijatelja Jure na gitari. Bilo je lijepo, romantično i za naše sugrađane kao pomalo nestvarno.

Mostar nema tradiciju ulične svirke niti uličnih svirača, posebno ne školovanih glazbenika spremnih izaći na ulicu.

„Pa što je sad ovo?", kao da su se pitali naši sugrađani sinoć šetajući i obilazeći štandove.

Zbunjeni umilnim zvukom violine žurno su prebirali po džepovima pronaći sitniš i ubaciti ga u otvornu futrolu violine kao prilog za Udrugu Minores, koja pomaže beskućnike, ali su izgledali i kao pomalo uplašeni ljepotom, i kao da se nisu usuđivali duže zadržavati i uživati u kvalitetnoj glazbi na ulici.

Svoj nastup su za utorak 15. prosinca najavili trio „Veritas", u srijedu ponovo nastupaju Karlo Miličević i Ivo Jurić a u četvrtak Ana P. - viola i Anica Ištuk - violina.

Za četvrtak poslijepodne i naveče svoj nastup su najavili i mladi iz Župe sv. Ivana apostola i evanđelista, koji će, uz svoje kreativne uratke i božićne kolačiće koje redovito nude na jednom od štandova, svojim sugrađanima ponuditi i 600 porcija graha i kuhano vino i napitke. Uz to će nastupiti i oni sa svojim prikladnim glazbenim programom.

Moramo pohvaliti entuzijazam izlagača i umjetnika. Uz veće zanimanje i sudjelovanje naših sugrađana Mali blagdanski sajam bi mogao prerasti u pravi blagdanski spektakl Mostarskom šetalištu.