Momak koji je spasio starca na obali Neretve: Mislim da bih pomogao bilo kojem čovjeku u nevolji

policija
...pao s litice kraj Carinskog mosta u Mostaru.
Naime, jedna sasvim mirna radna večer za Kapetanovića se pretvorila u večer koja je zamalo završila tragično, no upravo zahvaljujući njegovoj hrabrosti spašen je život čovjeku koji je nesretno pao u mračni ambis, na stijene pokraj rijeke Neretve.
Dirljiva, ali i hrabra priča mladog Mostarca primjer je svima te dokaz kako još uvijek ima hrabrih i dobrih ljudi koji su spremni pomoći.

Prisebnost mladića

Došavši na posao Denis Kapetanović nije ni slutio što ga čega. Prilikom rada u ugostiteljskom objektu, odjednom mu je u panici dotrčala žena koja je hitno trebala pomoć. Vikala je da je njezin muž pao u blizini objekta u kojem Denis radi. Mladić je tada potrčao te nije ni slutio da je čovjek zapravo pao u stjenovitu provaliju.
- Kada je žena rekla kako joj je muž pao, potrčao sam da mu pomognem. No, nisam ni slutio da je čovjek zapravo upao u duboku i strmu provaliju, kaže Denis.
Iako je pomislio na najgore, odnosno nije znao u kakvom je stanju čovjek, odlučio je učiniti sve potrebno kako bi ga spasio. Na sve načine pokušao se spustiti niz strmu provaliju te doći do čovjeka kako bi ustvrdio je li uopće živ. Zajedno sa svojim kolegom s posla pokušao je naći način da siđe niz strme stijene te se spusti do čovjeka. Nakon par pokušaja uspio je doći do unesrećenog.
- Kroz glavu mi je prošlo najgore, ali to me nije zasmetalo da svejedno pokušam doći do čovjeka te mu pognem, ali i ustvrdim u kakvom je stanju, kazao je Denis dodavši kako se uistinu prepao, ali niti u jednom trenutku nije oklijevao da pomogne unesrećenom.

Nakon što se niz strmu provaliju uspio spustiti, ustvrdio je kako je čovjek živ te da ga smije podignuti i pokušati izvući na sigurno. No, sam nije mogao jer je čovjek bio u velikom šoku i bolovima u koljenu zbog čega se nije mogao kretati sam. Uspjevši ga bar malo pomaknuti, sačekao je policiju i vatrogasce te je zajedno s njima uspio izvući čovjeka na sigurno te ga uputiti na Hitnu pomoć.
- Cijelo vrijeme sam pričao s čovjekom kako bi ostao pri svijesti do dolaska pomoći, te sam mu uspio bar malo pomoći, unatoč svemu što je preživio, priča Denis koji je skroman i naglašava kako niti u jednom trenutku nije dvoumio da treba pružiti pomoć unesrećenom čovjeku.
Ni sam još nije svjestan dobrog djela i velike pomoći koju je pružio čovjeku te čina koji je napravio.

- Reagirao sam kao što bi, po mom mišljenju, reagirala većina ljudi. Mislim da bih pomogao bilo kojem čovjeku u nevolji, kojem je pomoć zbilja potreba, priča skromni Denis koji je sa svoje 23 godine postao dio uistinu dirljive i hrabre priče grada Mostara.
Nakon što se situacija malo primirila i nakon što je unesrećenog hitna odvela u bolnicu na pretrage, Denis je odlučio provjeriti stanje čovjeka te je došao u bolnicu.
- Kad sam stigao u bolnicu, vidio sam samo njegovu ženu, jer je gospodin koji je stradao još uvijek bio na pretragama, tako da nisam uspio saznati kakvo je njegovo zdravstveno stanje, ali nadam se da je dobro, kaže Denis, koji je primio zahvale od supruge unesrećenog čovjeka koja je pretrpjela veliki šok te nije ni sama znala što reći Denisu.
Nakon što se situacija malo smirila, Denisu telefon nije stao zvoniti od poziva brojnih prijatelja i obitelji koji su mu pružili veliku potporu za njegov hrabri i plemeniti čin koji je učinio.
- Da se opet dogodi ista situacija, jednako bih postupio te ne bih dvoumio da pomognem onoliko koliko sam u mogućnosti, naglašava ovaj mladić koji je ove godine upisao i fakultet za sigurnosne studije u Sarajevu.

Pomoć ljudima

Njegov dan nakon ovog slučaja nastavio se normalnim tijekom te se Denis vratio svojim svakodnevnim obvezama i planovima, kao i poslu. Želja mu je, kako kaže, sudjelovati u radu službe spašavanja u Mostaru.
- Volio bih pomagati ljudima i sudjelovati u radu službe spašavanja, iako mislim da je to malo nemoguće, priča ovaj hrabri mladić koji je stavio svoj život u veliku opasnost kako bi pomogao unesrećenom čovjeku.

Dnevni list