Krizni stožer udruge građana Jasenica: Nemojte nas više braniti

Mladenu Džidiću 20 godina zatvora
Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Krizni stožer udruga građana Jasenice oformljen je s ciljem sprečavanja pokušaja izgradnje zatvora zatvorenog i poluotvorenog tipa u Jasenici (bivša Vojarna Heliodrom). Građani Jasenice izričito su protiv izgradnje zatvora u samom središtu mjesta, a tu odlučnost su potvrdili i provedbom peticije protiv gradnje zatvora koju je potpisalo preko 950 mještana (preko 97 %).

Ovih dana svjedoci smo nastavka kriminalnih aktivnosti na projektu koje se ogleda u izvođenju teških strojeva i početku građevnih radova na terenu.
Sve ovo vrijeme Krizni stožer udruga građana Jasenice tražio je mogućnosti i načine da se cjelokupni postupak vrati u zakonske okvire i tako barem djelomično isprave pogreške odnosno kriminalne aktivnosti koje već evo pet (5) godina traju s više ili manje intenziteta.

Danas, nakon skoro dvije godine aktivnosti Kriznog stožera, okrećemo se unatrag, gledamo u listu perjanica (zagovornika) projekta, gledamo u pisma potpore političkih stranaka koje su nekad bile u oporbi a danas u vlasti, obećanja

Zbog svega ovog želimo se zahvaliti na "potpori i razumijevanju" osobama i institucijama koje su upoznate sa cjelokupnim projektom:
- Rektoru Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Vladi Majstoroviću koji prepušta 50 000 m2, zemljišta koji koristi Sveučilište u Mostaru, Ministarstvu pravde FBiH za potrebe izgradnje zatvora u Jasenici
- Kazneno popravnom zavodu Mostar kao idejnom tvorcu i investitoru projekta zatvora u Jasenici
- Odjelu urbanizma i građenja gradske uprave Mostar koji izdaje rješenja i suglasnosti
- Vijećnicima u Gradskom vijeću Mostara
- Ministru pravde u Vladi FBiH g. Zoranu Mikuliću
- Političkim strankama a tu prije svih mislimo na SDP te NS Radom za boljitak i HDZ 1990, koji nam u ono, predizborno vrijeme, dadoše potporu i krila a sad nakon godinu dana niti da se jave i upitaju za "zdravlje"
- Političkim strankama HDZ BiH i SDA koji su ostali čvrsto uz ovaj projekt cijelo vrijeme
- Ombudsmeni svih prava osobito ljudskih te posebno Visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku koji nam na terenu pokazuje kako se brani državna imovina.

Hvala gore pobrojanim te vas molimo NEMOJTE NAS VIŠE BRANITI jer ekipa, koja je počela ove aktivnosti, nastavlja dalje.