Klavirski seminar: Studij glazbene umjetnosti FPMOZ Sveučilišta u Mostaru

FPMOZ, klavir, FPMOZ, glazbena umjetnost, FPMOZ, koncert, koncert, FPMOZ
...u Sarajevu održati će se u organizaciji Studija glazbene umjetnosti uz potporu prof.dr.sc. Marija Vasilja, dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkihi odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
Seminar je organiziran za učenike, studente, nastavnike i profesore klavira te će se održati prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 23. svibnja 2016. godine od 12:00 do 18:00 sati
Utorak, 24. svibnja 2016. godine od 13:00 do 20:00 sati
Na lokaciji: FPMOZ - Kampus Rodoč - učionica 027

Aktivni sudionici seminara predstaviti će se na koncertu u srijedu, 25. svibnja 2016. godine s početkom u 19:30 sati u dvorani Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Iz biografije: Dragan Opančić (Sarajevo, 1972.) započeo je studij klavira (Neda Stanković) na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, te kao stipendista Ministarstva za kulturu Republike Austrije nastavlja isti studij na visokim školama za glazbu u Beču i Grazu na odsjecima klavir-koncertni i klavirska pedagogija. Dobitnik je stipendije za prestižni Mannes College u New Yorku. Diplomirao je u Grazu na odsjeku za klavir-koncertni (MarkusSchirmer) te nastavlja studij naposlijediplomskojrazini na istoj ustanovi. Završnu godinu magisterija upisuje i završava na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (Boris Kraljević). Aktivno sudjeluje u majstorskim radionicama sljedećih profesora: Rudolf Kehrer, David Wildi MarcPonthus, WitalijMargulis, EdithPicht-Axenfeld i Lazar Berman. Bilježi brojne nastupe u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Holandiji, Austriji, Njemačkoj i SAD-u (CarnegieHall, UN-New York, GreatMassonicLodge-NewYork, JohnsHopkins University, World bank-Washington...). Djeluje i kao vanjski suradnik na smjeru klavira Studija glazbeni umjetnosti FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.