FOTO  Janja Marušić: Dat ću sve od sebe da Studentski zbor dignem na još jedan veći nivo

janja marušić
Tako je jučer odlučeno u Rektoratu mostarskog Sveučilišta kada je održana konstituirajuća sjednica Saziva Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru na kojoj je Janja Marušić izabrana za predsjednicu, a Katarina Herceg za potpredsjednicu Studentskog Zbora.

Evo što dan nakon izbora kaže Janja za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo čestitke na izboru.

Hvala najljepša.

Da li si očekivala da ćeš postati predsjednica Zbora?

Zadnjih godina svog života se aktivno bavim radom u nevladinom sektoru, što u srednjoškolskim tako i u studentskim danima. To je nešto što me ispunjava i čini sretnom, i mogu reći da sam sretna osoba jer imam priliku raditi ono što volim. U Studentskom zboru sam tri godine, te sam pokazala da imam mnogo toga ponuditi istom. Čovjek uvijek treba težiti napredovanju, a ne stagnaciji, tako da, za mene, nije bilo druge opcije, osim kandidirati se.

Kako si se osjećala kada si izabrana?

Taj osjećaj se ne može opisati, to morate osjetiti. U prostorijama Rektorata, sa svojim kolegama, čelnim ljudima podružnica Studentskog zbora izlažete ono što ste radili, ono što radite, i ono šta želite raditi i naiđete na odobravanje i pozitivne kritike, naiđete na podršku svega šta jeste. Ovim putem se zahvaljujem na prvom mjestu svojim kolegicama i kolegama sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su me birali treću godinu zaredom da ih predstavljam, a naravno, i svojim kolegama iz Studentskog zbora Sveucilista u Mostaru, koji su me podržali i koji će sa mnom zajedno graditi „bolje sutra „.

Čeka te težak posao, imaš li u planu već neke aktivnosti koje namjeravaš provesti?

U Studentskom zboru sam dugo, tako da smatram da sam upoznata sa dužnostima koje se od mene traže i ne bi se kandidirala da mislim tj. da sumnjam da li ja to mogu.  Ono što sam istakla na konstituirajućoj sjednici jučer, a ponavljam i sada, zalagat ću se odnosno obećajem transparetnost na prvom mjestu. Mislim da treba također raditi na otvorenosti prema studentima jer ipak mi njih predstavljamo i moramo se boriti za njih.

Planiram privesti kraju postupak oko zaklade koju je Vedran inicirao, zakladu za studente u teškoj materijalnoj situaciji. Dani Studentskog zbora, koji su prošle godine prošli jako dobro, želim dići na još jedan viši nivo, te obogatiti ih i potruditi se probuditi veću zainteresiranost kod studenata.

Dvije djevojke na čelu Zbora. Da li možete nadmašiti svoje prethodnike koji su ostavrili izvrsne rezultate?

Nakon par godina došao je red i na djevojke. Mislim da kolegica Katarina Herceg i ja možemo ovime srušiti neke ustaljenosti koje postoje u našem društvu. Smatram da možemo biti i bolje od naših prethodnika, ali i gore, sve ovisi samo od našeg rada. Obje imamo puno iskustva, veliku volju za radom i viziju. Suradnja nam je jako dobra, mislim da smo dobar tim, i da ne može doći do neuspjeha. Vedran je ostvario odlične rezultate, i meni postavio velik izazov da to nadmašim, ali izazove volim i dat cu sve od sebe. Ne volim stagnaciju ni u čem, posebno u ovom poslu, tako da ću sigurno dati sve od sebe da Studentski zbor dignem na još jedan veći nivo.

Evo za kraj poruka našim čitateljima i studentima Sveučilišta u Mostaru?

Svim studenticama i studentima želim poručiti da su im vrata Studentskog zbora uvijek otvorena, i uvijek mogu doći sa svojim prijedlozima i kritikama, kako pozitivnim tako i negativnim.  Smatram da su naši studenti aktivni studenti, ali bi ih ovom prilikom pozvala da se još više uključe u rad studentskih udruga i da zajedno stvaramo bolju okolinu za sve nas.

HERCEGOVINA.info