FOTO  Izaslanstvo Vlade HNŽ posjetilo obnovljenu Zračnu luku Mostar

vlada hnz u zl mostar
Marin Raspudić, direktor Zračne luke, koja je bila jedan od partnera projekta, istaknuo je kako su, zahvaljujući tom projektu, proširili kapacitete terminalne zgrade, te je prilagodili osobama s poteškoćama u kretanju. Zgrada Zračne luke ima znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i zahvaljujući rekonstruiranju može istodobno primiti dva zrakoplova. Nabavljeno je, također, i vozilo hitne pomoći na plinski pogon što će osigurati bolje uvjete i kvalitetniju uslugu invalidima koji dolaze u Zračnu luku.

''Nema razvitka gospodarstva niti Županije, ni cijele regije, bez razvitka Zračne luke Mostar, odnosno njezina moderniziranja. Upravo zbog toga, Vlada HNŽ je u Rebalansu za proteklu godinu izdvojila 150.000,00 KM za završetak projekta koji je realiziran u Zračnoj luci Mostar, za moderniziranje pristaništa i još jedne stajanke za zrakoplove'', kazao je tijekom posjeta predsjednik Herceg.

Podsjetio je, također, na to kako je Vlada HNŽ prvi put u Proračunu planirala 300.000,00 KM za subvencioniranje prijevoza putnika.

''Na taj način želimo pomoći našu Zračnu luku i privući niskotarifne tvrtke za koje vjerujemo da će pronaći interes da europske i svjetske destinacije povežu s Mostarom. Mostar i Hercegovina imaju izniman turistički potencijal koji se može dodatno valorizirati zajedničkim nastupima i promoviranjem na sajamskim priredbama. Na tom tragu, danas smo dogovorili da predstavnici Vlade, Grada Mostara, Turističke zajednice i Zračne luke Mostar zajednički posjete Sajam u Irskoj te tom prigodom razgovaraju o mogućnostima uspostave zračnih linija tvrtke Ryanair. Smatramo kako su mogućnosti Zračne luke iznimne jer, uz ostalo, ona može biti i zamjenska zračna luka za Sarajevo koje zbog vremenskih uvjeta često ima problema s prihvatom zrakoplova", kazao je predsjednik Herceg.

Inače, u izaslanstvu Vlade, pored predsjednika Hercega, bili su i ministri Ajdin Teletović i Adnan Faladžić.