Izaslanstvo Matice hrvatske Mostar u posjetu HT ERONET-u

HT Eronet, Matica hrvatska Mostar
Predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić i član Predsjedništva Miro Petrović, posjetili su HT ERONET gdje su, o predstojećoj kulturnoj manifestaciji Mostarsko proljeće 2019. - XXI. dani Matice hrvatske Mostar, razgovarali s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem.

Akademkinja Ostojić kazala je kako ovogodišnja manifestacija počinje u utorak, 19. ožujka, otvaranjem velebne izložbe Vlahe Bukovca u Galeriji Aluminij - Portreti obitelji. Izložba je realizirana zahvaljujući iznimnoj suradnji mostarske Matice, Umjetničke galerije Dubrovnik i Galerije Aluminij.
Tom prigodom, zahvalila je HT ERONET-u i predsjedniku Primorcu koji su sve ove godine podržavali Mostarsko proljeće, jednu od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija Hrvata u BiH.
Primorac je kazao da je ponosan upravo na činjenicu da je HT ERONET uz Maticu hrvatsku Mostar i njezinu manifestaciju od samih početaka.
- Kao društveno odgovorno poduzeće HT ERONET je upravo u Mostarskom proljeću prepoznao ogroman potencijal i poruku koju šalje. Kultura je oduvijek bila nešto što smo s radošću podržavali i što ćemo nastojati i dalje činiti, a Matica hrvatska Mostar i ubuduće će imati potporu HT ERONET-a. Želim vam mnogo uspjeha i na ovogodišnjim Danima - kazao je Primorac.
Inače, za izniman doprinos i potporu Mostarskom proljeću, Predsjedništvo MH Mostar nedavno je, na svojoj skupštini, dodijelilo Primorcu Veliku povelju zahvalnosti.