HNŽ: Uspješno sprovedena akcija solidarnosti Jabuka na dar

hnž
Budući da je jabuka simbol zdravlja, jedan dio od danas ubranih jabuka darovali smo mostarskim bolničkim ustanovama, te na taj način pacijentima poželjeli brzi opravak", kazao je Denis Lasić, predsjednik Vlade HNŽ tijekom akcije solidarnosti koju je danas pod nazivom „Jabuka na dar" organizirao Ured predsjednika Vlade HNŽ.

„U materijalnom smislu ova akcija nije značajna, no to i nije bio naš temeljni cilj. Naš je cilj promoviranje svijesti o značaju pomaganja potrebitima kako bi solidarnost postala način življenja svih građana HNŽ", kazao je predsjednik Lasić zahvaljujući vlasnicima i djelatnicima Jaffa-Komerc-a, na čijoj se plantaži jabuka danas organizirala akcija i Hercegovina vina, koji se akciji pridružio donacijom voćnih sokova.

U sklopu akcije predsjednik Lasić, s ministrima Slađanom Bevandom, Amerom Zagorčićem, Oliverom Soldom i Suadom Hasandedićem te djelatnicima Ureda predsjednika, su ubrali 2,6 tona jabuka koje su, potom, darovali Pučkoj i Narodnoj kuhinji, RMC „Dr. Safet Mujić" i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Predstavnici institucija koje su danas dobile donaciju zahvalili su predsjedniku Lasiću, Jaffa-Komerc-u i Hercegovina vinu na uručenim darovima.