Gradi se tunel Nevesinje - Mostar | Hercegovina.Info

Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

Gradi se tunel Nevesinje - Mostar
Načelnik općine Milenko Avdalović zadužen je da podnese inicijativu Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava s projekta „Modernizacija regionalnog puta Nevesinje - Berkovići" na projekt „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja istočnu Hercegovinu s Кoridorom Vc", prenosi Hercegovina press.

U zaključku je navedeno da je magistralna prometnica prema Mostaru u lošem stanju i da se prema Vladi uputi inicijativa da se pronađe rješenje za izgradnju ove prometnice.

"Izgradnjom tunela riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala sigurnost korisnika prometnice", navodi se u Zaključku.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije prometnice Nevesinje - Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina. U sklopu ovog projekta radit će se rekonstrukcija prometnice prema lokalitetu Trusina, obrazloženo je u Zaključku koji će biti upućen Vladi RS.

Načelnik Avdalović naglasio je da je otvorena mogućnost da se napravi povijesni poduhvat priključenja općine na Кoridor Vc.

Rekao je da je razgovarao s mještanima Trusine koji se protive inicijativi, ali smatra da je izgradnja prometnice prema Mostaru kao jedna od najfrekventnijih u Hercegovini, u ovom trenutku prioritet općine.

U Nevesinju je već rađeno idejno rješenje za tunel prema Mostaru.

vecernji.ba