FOTO  FPMOZ slavio Svečanu misu zahvalnicu u mostarskoj katedrali

Misa FPMOZ

...Svečanu misu zahvalnicu povodom početka nove akademske godine u Katedrali u Mostaru.

Euharistijsko slavlje predvodio je biskup msgr.dr.sc.Ratko Perić i poželio uspješnu akademsku 2015./16. godinu na Sveučilištu u Mostaru.

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik studenata FPMOZ-a Marko Džoić riječima:

"Mnogo poštovani oče biskupe, poštovani oci svećenici, cijenjena rektorice, dekani i profesori Sveučilišta u Mostaru, kolegice i kolege studenti, dragi vjernici. U ime studenata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i u svoje osobno, želim vas sve skupa pozdraviti i zahvaliti što ste svojom nazočnošću uveličali ovo euharistijsko slavlje. Posebno želim zahvaliti vama oče biskupe što ste prihvatili naš poziv da predvodite misu zahvalnicu za uspješnu nadolazeću akademsku 2015/16 godinu i nama studentima pružili snažnu duhovnu potporu.
Iskoristio bih ovu priliku da se u ime svih studenata FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru zahvalim našem dekanu prof. dr. Mariju Vasilju što je i ove godine na najvišoj razini organizirao manifestaciju „Jesen na FPMOZ-u" preko koje je naš fakultet pokazao svoju dobru organiziranost, ozbiljnost ali i otvorenost za sve naše prijatelje, koji uvjeren sam uživaju na svim događajima koji su upriličeni u okviru „Jeseni na FPMOZ-u". Hvala Vama, ali i svim vašim suradnicima, profesorima i djelatnicima fakulteta što FPMOZ zahvaljujući našoj odgovornosti, profesionalizmu i predanosti akademskom znanju i brizi za nas studente izdvajate naš fakultet kao jedan od najboljih, ne samo na Sveučilištu u Mostaru, već i u našem okruženju.
Mi studenti smo ponosni što smo dijelom takvog fakulteta i sa svoje strane učinit ćemo sve da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano upisom i studiranjem na njemu, i ova sveta misa bit će nam dodatnom duhovnom okrjepom i poticajem da uspješno savladamo sve izazove koji će stajati pred nama u nadolazećoj akademskoj 2015/16 godini.
Hvala vam svima"!

Nakon toga dekan fakulteta prof.dr. Mario Vasilj uručio je prigodan dar biskupu msgr.dr.sc.Ratku Periću, a zatim se i zahvalio ovim riječima :

"Preuzvišeni oče biskupe, svećenici, kolege profesori, asistetni, radno osoblje, studenti i drugi nazočni vjernici dopustite mi u ime studenata, radnog osoblja, asistenata i profesora Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru zahvaliti dragome Bogu na daru ljubavi, jer je stvorio sve stvoreno i nama ljudima darovao život i razum, zahvaliti Isusu Kristu što nas je svojom smrću na križu oslobodio jarma smrti i darovao smisao zemnog postojanja i na koncu zahvaliti Vama, oče biskupe, na predvođenju ovoga misnoga slavalja.
Zahvaljujemo kao studenti i pedagoški radnici ovom misnom žrtvom gospodinu Bogu za prošlu akademsku godinu 2014./2105.-u što smo u međusobnom razumijevanju težili zajedničkom dobru i dobru društene zajednice i našega naroda.
Odgoj i obrazovanje te svakodnevno usavršavanje u našem poslanju naša je ljudska obveza prema darovima kojima nas je obdario naš Otac nebeski.
Majka Tereza nam i s neba poručuje: svi smo mi olovke u Božjim rukama, stoga i jesmo ovdje kako bi, i u sljedećoj akademskoj godini 2015./2016.-oj, zapis koji se tom olovkom ostvaruje bio ugodan Bogu Ocu svemogućemu, nama na korist, našim obiteljima, društvenoj zajednici i hrvatskome narodu.
Oče biskupe hvala Vam još jednom što ste nam učinili čast i predvodili ovu misu zahvalnicu i misu našeg uzdanja u Božje milosrđe i providnost".

Kako je bilo na večerašnjoj misi pogledajte u našoj GALERIJI.

HERCEGOVINA.info