BANJOLUČKA KATEDRALA Novi biskup mons. Željko Majić služio prvu uskršnju misu

Banjolučka biskupija
Banjolučka biskupija

Uza zvuke katedralnih zvona i uskrsne pjesme koju su predvodile časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove, uza sudjelovanje vjernika i asistenciju redovitih katedralnih ministranata svečano je otpočela uskrsna Euharistija u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure.

Banjolučka biskupija

Svetu misu, koju je u suslavlju s pomoćnim biskupom msgr. Markom Semrenom, umirovljenim biskupom msgr. Franjom Komaricom, rektorom katedrale vlč. Perom Ivanom Grgićem i banjolučkim župnikom i dekanom vlč. Žarkom Vladislavom Ošapom, predslavio je msgr. Željko Majić biskup. 

Banjolučka biskupija

Na sv. Misi je sudjelovao i banjolučki gradonačelnik Draško Stanivuković te generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Zoran Piličić.

Na kraju sv. Mise podijeljen je apostolski blagoslov s potpunim oprostom svima koji su raskajani, prema biskupskom ceremonijalu. Nakon sv. Mise uslijedilo je međusobno čestitanje pred katedralom te kratki susret biskupa, gradonačelnika i generalnoga konzula.

Banjolučka biskupija

“Zaputimo se s ovoga Misnog slavlja u Galileju svoga života i doma, i recimo svima, svojim ukućanima i susjedima, Petru i svijetu: Krist je uskrsnuo! Ide pred vama u Galileju! Ondje ćete ga vidjeti, kako vam reče! Ide pred vama i ostaje s vama do svršetka svijeta. Prepoznajte ga u lomljenju kruha, u bolesnima, gladnima, žednima, patnicima, u svima onima koji ispovijedaju vjeru u živoga Bogočovjeka, učinite ga prepoznatljivim u vlastitim životima; pronađite ga pod prilikama bijele hostije u crkvama i svetohraništima. Jer to su mjesta njegova obitavanja dok ponovno ne dođe u slavi veličanstva suditi živima i mrtvima, i svakomu dati po djelima njegovima. Svima sretan i blagoslovljen Uskrs”, poručio je biskup Majić okupljenim vjernicima.

Banjolučka biskupija