FPMOZ oslobađa plaćanja školarine studente s invaliditetom i one u teškoj materijalnoj situaciji

Mario Vasilj, FPMOZ, Sveučilište Mostar, Dani kemije, FPMOZ
...ini se kako istim tragom kreće i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru.

Naime, danas je održan sastanak vodstva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru s vodstvom FPMOZ-a na čelu s dekanom prof. dr. Marijom Vasiljem. Razgovor koji je protekao u vidljivo konstruktivnom tonu spomenutih sugovornika otvorio je niz važnih studentskih pitanja. Ponajviše se razgovaralo o iznalaženju rješenja za poboljšanje kvalitete nastave, statusa studenata, s posebnim naglaskom na studente s invaliditetom i studente u teškoj materijalnoj situaciji. Ono što je najvažnije iz današnjeg susreta jest činjenica kako je novi dekan FPMOZ-a, prof. dr. Mario Vasilj, donio odluku kojom se oslobađanju plaćanja školarine studenti s invaliditetom i studenti u teškoj materijalnoj situaciji.

- I do sada je bilo govora o ovim pitanjima na našem fakultetu. No, nakon današnjeg razgovora mogu potvrditi kako će se na upis zimskog semestra putem javnog poziva osloboditi plaćanja školarine studenti s invaliditetom i studenti koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, kazao je prof. Vasilj, koji je po dolasku na mjesto dekana na FPMOZ-u pokazao veliku otvorenost i brigu za studente.

Čelni ljudi Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, predsjednik Vedran Arapović i potpredsjednik Vedran Biokšić, iskazali su veliko zadovoljstvo današnjim sastankom.

- Drago mi je što se na našem sveučilištu nastavlja pozitivni trend rada koji pokazuje brigu za studente. Radosnim me čini što upravo tim pozitivnim radom Sveučilište u Mostaru napreduje i postaje prepoznatljivo i otvoreno za sve, kazao je Vedran Arapović.

- Na FPMOZ-u je već bilo razumijevanja za osjetljiva pitanja studenata. Današnjim razgovorom željelo se raditi na rješenju otvorenih pitanja, te još više podignuti razinu otvorenosti prema studentima i poboljšanju studentskog standarda. Najviše prostora u razgovoru posvetili smo pitanjima studenata s invaliditetom. Za njih će biti omogućeno oslobađanje plaćanja školarine i nastavit ćemo s radom kako bi riješili i ostale probleme s kojima se ova kategorija studenata susreće, istaknuo je Vedran Biokšić.

Pogled.ba