Facebook profil Mostarske kurve zgrozio Mostarce

1/2

Zlouporaba društvenih mreža za vulgarnu prozivku, naročito djevojaka, iz dana u dan sve je izraženija u Bosni i Hercegovini.

Najnoviji primjer takvog slučaja zgrozio je Mostarce, nakon što se ispostavilo da je netko na društvenoj mreži Facebook otvorio dva profila "Mostarske kurve", na kojima objavljuje fotografije, ali i imena djevojaka, većinom srednjoškolki iz Mostara.

Prvi profil kreiran je prošlog mjeseca, 17. listopada, i do sada je prikupio više od 370 lajkova i brojnih komentara, među kojima su i oni pogrdni, s tim da ima i onih koji osuđuju ovu zlouporabu.

Drugi profil napravljen jučer, a interesantno je da se na oba profila objavljuju fotografije i imena skoro istih djevojaka iz Mostara.

Nema prijava

- U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) do jučer nismo dobili nikakvu prijavu niti pritužbu na ove Facebook profile i njihove sadržaje - potvrdio nam je Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ, kazavši da ne mora značiti da prijava neće biti naknadno.

"Sarajevski Glamour" ugašen

Pripadnici Odjela za cyber kriminal Federalne uprave policije (FUP) primili su početkom prošle godine dojavu o postojanju strance "Sarajevski Glamour", gdje su postavljane fotografije djevojčica, učenica bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima uz brojne neadekvatne komentare za njihov uzrast.

Jedan od građana Sarajeva proslijedio je policiji internet-adresu sporne stranice, a stranica je, ubrzo nakon prijave, ugašena, piše avaz.ba

Foto: Facebook