FOTO  Direktor Aluminija od Gradskoga poglavarstva Mostara zatražio neodgodivu obnovu raskopane prometnice

S obzirom na to da je prometnica koja spaja Aluminij d.d. Mostar s križanjem s kojega se odvaja za Most Franje Blaževića već mjesecima presječena, a našom je jedinom odgovarajućom svezom s Gradom, direktor Društva Ivo Bradvica uputio je načelniku Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Gradskoga poglavarstva Mostara Zahtjev kojega držimo opomenom pred tužbu.

Direktor u Zahtjevu navodi kako već više mjeseci imamo poteškoće u svezi s prometovanjem naših djelatnika na posao i s posla, bilo autobusom ili osobnim vozilom, jednako kao i kod dolazaka naših poslovnih suradnika, prijevoza naših sirovina i proizvoda, što nam stvara izrazite gubitke.

- Predmetna je prometnica prokopana na način koji onemogućuje bilo kakovo normalno odvijanje prometa. Privremena zaobilaznica uvelike je urušena i svakodnevno smo izloženi mnoštvu zahtjeva i naših djelatnika i naših poslovnih suradnika za dovođenjem u red toga stanja. Budući da zbog toga problema trpimo znatnu štetu, tražimo od Vas, kao mjerodavnoga tijela, poduzimanje žurnih koraka u pogledu obnove prometnice u što kraćemu roku, napose jer ju je, napominjemo, izgradio i platio isključivo Aluminij odnosno njegov pravni prethodnik. Ovaj zahtjev smatrajte opomenom pred tužbu u kojoj bismo, ukoliko žurna reakcija izostane, istaknuli preciziran odštetni zahtjev - stoji, između ostaloga, u direktorovu dopisu, čiju smo presliku dostavili i načelniku MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Predmetna je prometnica, javnosti poznata kao Put za Aluminij, raskopana (doslovce presječena) još u mjesecu ožujku, a poradi radova na izgradnji odvodnoga kanala za Hidroelektranu Mostarsko blato. Nažalost, radovi su odmah stali i otad smo primorani trpjeti svakodnevne, duge zastoje pri dolascima na posao i odlascima doma, sramotiti se pred poslovnim partnerima, koristiti urušenu, neuvjetnu zaobilaznicu i strahovati hoće li se nešto dogoditi višetonskim tegljačima koji ju moraju prijeći. Nitko se od Aluminijevih zaposlenika nije protivio tamošnjim radovima niti kratkotrajnoj žrtvi glede boljitka zajednice, ali se ovo preinačilo u kranju nekorektnost kojoj se ne nazire kraj.