Svečano obilježena 31.obljetnica Gospinih ukazanja

Gospa, Međugorje, obljetnica
u 19 sati kojega je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Sesar, uz koncelebraciju 162 svećenika.

Tijekom cijelog današnjeg dana Međugorje i Bijakoviće prema nekim procjenama posjetilo je preko stotinu tisuća hodočasnika, uz domaće iz Hercegovine, na tisuće njih pristiglo je iz Bosne, Hrvatske pa sve do Engleske, SAD-a, Portugala, Irske, Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Ukrajine, Italije, Rumunjske, Švicarske, Ugande, Slovačke, Kine,Francuske, Slovenije, Koreje...

Mnogi su došli organizirano, autobusima, zatim automobilima, biciklima, a veliki je broj i onih koji su iz hercegovačkih mjesta došli pješice.

Najsvečanije je bilo na večerašnjem misnom slavlju na kojemu se okupilo nekoliko desetaka tisuća hodočasnika, a pjevanjem ga je uveličao međugorski zbor Kraljice Mira pod ravnanjem s. Irene Azinović i Prvi band Orkestra oružanih snaga BiH.

Na kraju misnoga slavlja, pozdrave i riječi zahvale izrekao je dr. fra Miljenko Šteko, župni vikar i ravnatelj informativnog centra Mir Međugorje. Cijelodnevni program slušatelji su mogli uživo pratiti putem valova Radiopostaje Mir Međugorje.

Brotnjo.info ekskluzivno, za sve one koji nisu imali tu privilegiju i mogućnost doći na obilježavanje 31. obljetnice Gospinih ukazanja, donosi djelić ugođaja iz Međugorja.

Tekst i foto: Brotnjo.info