Međugorje uskoro dobiva Gospin park!

Gospa Međugorje, Međugorje, Međugorje, Međugorje, Međugorje, listopad, Međugorje, obljetnica, Gospa, gospino ukazanje, godišnjica ukazanja, ukazanja, Međugorje, obljetnica, Gospa
Kako smo doznali od načelnika općine Čitluk Ive Jerkića, ovu ideju je fra Šito najprije prenio župniku i župnom vijeću u Međugorju, a nakon toga je upoznao i općinske strukture u Čitluku. 
 
Naravno, ovom idejom su svi bili oduševljeni i svi daju punu potporu ovom projektu. 
 
“Molitveno šetalište”

“Prijedlog je da se dvije spomenute lokacije pošume stablima koja mogu rasti na našoj klimi bez zalijevanja i bez puno vode. Cijela Crnica i Brdo ukazanja, tako pošumljena i prošarana, mogla bi se također prošarati lijepim pješačkim stazicama, te tako cijela postati “sveti park”, “molitveno šetalište” ili nešto sličnog imena i sadržaja”, kazao je Jerkić. Prije nekoliko dana u zgradi općine Čitluk održan je sastanak na kojem su bili prisutni predstavnici župnog ureda Međugorje, županijskog Ministarstava poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Majčinog sela iz Bijakovića, mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići i predstavnici općine Čitluk. Na održanom sastanku načelnik Jerkić je nazočne upoznao s idejom fra Šimuna Šite Ćorića, a svi nazočni su ideju pozdravili i dogovorene su daljnje aktivnosti kako bi ova ideja što prije zaživjela.

Posađeno drvo s imenom vlasnika

“Ovaj park omogućit će turistima, i svim ljudima dobre volje koji to žele, posaditi sadnicu, a razmatra se i prijedlog da ispod posađenoga bude ploča s imenom onoga čija je sadnica. Ovo je svakako dobra ideja, jer, osim što pridonosimo ljepšem prirodnom okruženju, turistima i svim posjetiteljima nudimo nešto novo i zanimljivo”, kazao je Jerkić. Dodaje kako su sljedeći koraci u realizaciji ovoga projekta snimanje stanja na terenu i rad na projektu po kojem bi se radilo pošumljavanje i uređenje spomenutih prostora.     
 
Z. Volarević / Dnevni list