Međugorje: Fra Marinko Šakota blagoslovio sudionike VI. Moto-hodočašća

moto hodočašće, Međugorje, fra Marinko Šakota, Međugorje, moto hodočašće
Prvi motoristi stigli su u kamp na Tromeđi u petak navečer, a središnji dio programa upriličen je jučer, kada su motoristi hodočastili na Križevac, prodefilirali Čitlukom i Međugorjem te kada je nakon večernje sv. Mise motore i njihove vozače blagoslovio župnik župe sv. Jakova Međugorje fra Marinko Šakota.

Međugorski župnik predvodio je i pobožnost Križnog puta na brdu Križevac. A predvodeći pobožnost na spomen Isusove muke fra Marinko je okupljenim motoristima kod pete postaje Križnog puta rekao kako ga svojom spremnošću da pomažu drugima podsjećaju na Šimuna Cirenca i da su humanitarne akcije koje organiziraju motoristi za pomoć drugima nešto što posebice cijeni.

Nakon što su hodočastili na Križevac motoristi su se vratili u kamp na Tromeđi na zajednički ručak, nakon čega su svi sudionici moto-hodočašća u defileu prošli kroz Čitluk a potom i kroz Međugorje. Po dolasku u Međugorje motoristi su sudjelovali u večernjem molitvenom programu te su sudjelovali na večernjem koncelebriranom misnom slavlju koje je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predvodio fra Tomislav Pervan.

U dijelu svoje propovijedi fra Tomislav je kazao kako je današnji svijet gladan i žedan te da čovječanstvo ne može bez Euharistije i bez Gospodinove tijela - Gospodinove hrane živjeti i preživjeti. Također, fra Tomislav Pervan u svojoj je propovijedi kazao kako je Bog čovjekova sreća i mir, ali i da svijet grca u različitim krizama.

Tradicionalno, nakon večernje sv. Mise blagoslovljeni su nabožni predmeti, a odmah zatim fra Marniko Šakota blagoslovio je motore i njihove vozače prije njihovog povratka u kamp na Tromeđi u kojem su ih nakon povratka zabavljale grupe Nešto između i Atomsko sklonište.
Više fotografija možete pogledati OVDJE .

Citluk.ba