Međugorje danas obilježilo 30. obljetnicu Gospinih ukazanja

Brdo Ukazanja, Međugorje, Međugorje, obljetnica

Kao i tada, danas 30. godina poslije, prema njihovim tvrdnjama, Gospa im se ukazuje šaljući poruke mira i poziva na molitvu i obraćanje.

Procjene govore da je Svetište Kraljice Mira u Međugorju danas pohodilo preko 100.000 vjernika. Uz domaće hodočasnike iz svih dijelova BiH i Hrvatske, registrirane su veće skupine iz Njemačke, Češke, Belgije, Španjolske, SAD-a, Latvije, Italije, Mađarske, Austrije, Kanade, Irske, Britanije, Brazila, Kolumbije, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda, Slovenije, Slovačke, Francuske, Rumunjske, Poljske, Portugala, Koreje i Ukrajine. Središnje misno slavlje pred okupljenim mnoštvom vjernika i hodočasnika vodio je fra Zvjezdan Linić.

Gospina poruka na tridesetu obljetnicu ukazanja

Draga djeco! Zahvaljujte sa mnom Svevišnjem na mojoj prisutnosti s vama. Radosno je moje srce gledajući ljubav i radost u življenju mojih poruka. Mnogi ste se odazvali, ali čekam i tražim sva zaspala srca da se probude od sna nevjere. Približite se još više dječice mom Bezgrješnom srcu da vas sve mogu voditi prema vječnosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“