Siledžije iz Ljubuškog pobjednici su ovogodišnjeg Programa Jaeger Music Night

Pobjednicima je pripala glavna Jaegermeisterova nagrada – snimanje njihovog prvog albuma u studiju Skirlibaba Brane Jakubovića, te njegovo izdavanje na teritoriju BiH.  

Drugoplasirani bend, sarajevski Corbansick, osvojio je poklon bon u iznosu od 3.000 KM za kupovinu glazbene opreme u prodavnicama Artist d.o.o, dok je trećeplasirani Sin iz Tuzle dobio poklon bon od 2.000 KM.

Pobjednike je birala brojna publika koja je prisustvovala događaju, a za bendove su, također, putem SMS poruka glasali  i slušatelji BH Radija 1. koji je uživo prenosio cjelokupno finale Jaeger Music Night-a 2010.  

Užarenoj atmosferi u Domu mladih doprinos su dali i prošlogodišnji pobjednici Programa Jaeger Music Night – grupa Berette iz Širokog Brijega, te specijalni gosti, odlična grupa Urban & 4.

Jaegermeisterov program podrške mladim rock 'n roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih, a do danas se proširio na ostatak svijeta. Neki od sudjelovatelja ovog programa su bendovi poput The Chapters, Aftermath of Sounds of System Breakdown, Sylosis, Exit, The Defiled, ali i megapopularni Slayer i Bloodhound Gang.

Jaegermeister je brend koji je specijalno povezan sa glazbenom scenom u čitavom svijetu, pa tako i u BiH.  Kao i glazba – brend Jaegermeister je unikatan i kreira izvanredno iskustvo.

Sve dodatne informacije o Programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.

ABCportal.info