LJUBUŠKI 49-godišnjak uhićen na granici zbog nasilja u obitelji

Policija
Ilustracija

Na graničnim prijelazima u BiH slobode je lišeno sedam osoba, dok su još dvojica stranih državljana uhićena zbog krijumčarenja migranata.

Pripadnici Jedinice GP BiH Doljani, 13. travnja 2024., lišili su slobode D. A. (1975.) jer je ustanovljeno kako je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orahovlje i predan je službenicima MUP-a Županije Sarajevo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Strmica, 17. travnja 2024. godine, lišili su slobode A. S. (1981.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela krađa i Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo zbog kaznenog djela teška krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Strmica i predan službenicima MUP-a Županije Sarajevo. 

Pripadnici Jedinice GP BiH Brod, 16. travnja 2024., lišili su slobode E. H. (1971.) na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Predan je službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Dan ranije, 15. travnja 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske, E. A. (1974.). Utvrđeno je da ga potražuju Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije zbog kaznenog djela utaja i Općinski sud u Kiseljaku zbog kaznenog djela prevara. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji. 

Pripadnici Jedinice GP BiH Bijeljina, 15. travnja 2024., lišili su slobode M. M. (1991.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske za ovim državljaninom Republike Srbije raspisalo potragu zbog kaznenog djela utaja. Predan je službenicima MUP-a Republike Srpske. 

Pripadnici Jedinice GP BiH Višegrad, 14. travnja 2024., lišili su slobode A. C. (1996.) jer je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela prevara. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište i predan službenicima Sudske policije Suda BiH. Dan ranije, 13. travnja 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode R. M. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Uhićeni strani državljani

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 17. travnja 2024. godine, lišili su slobode državljanina Afganistana i državljanina Pakistana nakon što je operativnim radom utvrđeno da određeni vremensko razdoblje vrše krijumčarenje migranata preko državne granice. Krijumčari migranata su otkriveni u graničnom pojasu na području Gradiške te ispitani u svojstvu osumnjičenih. Uz Izvještaj o kaznenom djelu krijumčarenje osoba, bit će predati postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.