Minirano vozilo vlasnika kafića Royal usred Ljubuškoga, a motivi su još uvijek zagonetni

01.03.2016

Policija traga za nepoznatim bombašem koji je usred noći, jučer oko 1.30 sati, podmetnuo eksplozivnu napravu i uništio vozilo...

... ford focus koje je bilo parkirano na Bučinskoj cesti u Ljubuškom. Prema neslužbenim informacijama, minirani ford focus je vlasništvo Tonija Bobana, vlasnika kafića Royal, u blizini kojega se i dogodila eksplozija. Snažna detonacija uznemirila je stanovnike. Oštećeni vlasnik navodno ne zna razloge ovog napada. Kako se spominje, ranije nije imao nikakvih prijetnji, a ni s kim nije bio u sukobu. Tako su i motivi još enigma, a istragu vodi tužitelj Mladen Hrstić koji je naložio niz vještačenja kako bi se utvrdio način izvršenja i vrsta podmetnute naprave.

Policija je jučer ispitivala sve koji bi nešto više znali o ovom događaju. Inače, koliko je poznato, još nije rasvijetljen ni lanjski slučaj kada je na parkiralištu PU Ljubuški podmetnut požar na policijsko ophodno vozilo. Tada su i na druga dva vozila koja su bila parkirana uz zapaljeni golf, a koja koristi krim-služba, pronađeni tragovi benzina. Piromana je, očito, omela čistačica susjednog kafića.

Vecernji list


loading...