Igrač američkog nogometa hrvatskih korijena David Diehl posjetio Ljubuški

U društvu svojih hercegovačkih prijatelja zatekli smo ga na ručku u restoranu "Avangarde".

Naime, poznati igrač američkog nogometa David Diehl vuče hrvatske korijene po djedu Anti Bekavcu iz Lovreća, pokraj Imotskog, koji je sredinom tridesetih emigrirao u Ameriku i u Chicagu se oženio s doseljenicom Lucille Šemanić, također porijeklom iz Hrvatske, s otoka Krka. Posljednje tri godine David svako ljeto provodi u Hrvatskoj, a njegova ljubav prema domovini svojih predaka je jako velika jer na lijevoj ruci ima tetovažu hrvatskog grba i riječ "Neuništiv". Osim Hrvatske, David kaže kako i Hercegovinu smatra svojim domom jer tu ima mnogo prijatelja.
- Život je ovdje ugodan i živi se nekim normalnim tempom, što u New Yorku gdje ja živim nije moguće, zato se uvijek i iznova vraćam u Hrvatsku i Hercegovinu gdje sam posljednjih godina stekao mnogo prijatelja, kazao je David koji je izgledom pravi div, a navijači ga vole zbog strastvene predanosti na terenu. Diehl je, naime, već devet sezona stup napada slavnih "njujorških divova", s kojima je dvaput, 2008. i 2012., osvojio Super Bowl, finale američkog nogometa, najpopularnijeg sporta u SAD-u.

Vezan uz Hrvatsku

Davidovi prijatelji tvrde da ga nitko i ništa ne može odvući s treninga gdje neumorno vježba pet dana u tjednu po četiri sata, pa je, između ostalog, poznat i po tome što je do finala igrao sa slomljenim prstom. Na pitanje kako se fizički osjeća nakon utakmice, svojim je obožavateljima na blogu odgovorio da je to "stanje kao kad vas udari automobil i potpuno ste slomljeni".
Košarkaši Toni Kukoč i Dražen Petrović bili su njegovi uzori u djetinjstvu kad je igrao i košarku, ali je brzo zaključio da ima više talenta za američki nogomet. Na pitanje kako se odlučio za tetovažu hrvatskog grba, David Diehl je jednom prilikom odgovorio da je bio u posjetu jednom hrvatskom prijatelju gdje je na hladnjaku ugledao magnet s hrvatskim grbom koji ga je oduševio i tada je odlučio da želi taj hrvatski simbol imati na svojoj ruci. Upravo se po grbu, omiljenoj od desetak tetovaža, koji je dao tetovirati 2003. kad je počeo profesionalnu sportsku karijeru u New York Giantsima, David Diehl i proslavio među Hrvatima u svijetu.

Dnevni list