15. Ljubuški karneval

Organizator, Karnevalsko društvo Prolog, potrudio se kao rijetko kada, kako u samoj koreografiji, tako i u izvedbi na Centru malih športova i u Prologu.

Na čelu kolone jahao je glavom i osobito bradom Sulejman Veličanstveni u pratnji svoje svite, a potom kolona maškara i znatiželjnih građana koja se protegnula od OŠ Marka Marulića do Centra malih športova. Svoj prilog originalnosti ovogodišnjih maškara dao je i sultanov konj koji se po dolasku na Centar obilato „potpisao" ispred bine gdje se odvijao program.
Nakon što je načelnik općine predao ključeve grada proglašen je mačkarska republika koja je prigodno darovala načelnika i predsjednika općinskog vijeća, a potom je krenuo program.
Iako je bio optužen po četiri točke: „Izgradnja auto teste Bijača - Kobiljača", „Pomorska bitka hrvatske i bosanske mornarice", „Biranje prvog hercegovačkog Masteršefa" i „Osnivanje rizik firme Autoškola Čačić", Marko Karneval oslobođen je po prvi put u petnaestogodišnjoj „povijesti" karnevala. Za sve je optužen Sulejman Veličanstveni jer je palio i rušio po hrvatskim cestama, morima i kućama pa će zato biti spaljen.
Nakon oslobađajuće presude prigodnu „besidu" održao je po tradiciji Marko Karneval, a potom se povorka uputila u Prolog. Nakon spaljivanja Sulejmana Veličanstvenog i velikog vatrometa uslijedio je bal pod maskama, a okupljeno i šaroliko mnoštvo do dugo u noć zabavljao je Nenad Vetma.

FOTO I TEKST: Radioljubuski.ba