Livno: Udruge blokirale općinu zbog džamije | Hercegovina.Info

Livno: Udruge blokirale općinu zbog džamije

Nekoliko stotina članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a općine Livno u 12 sati blokirali su ulaz u zgradu Oćine zbog toga što općinski građevinski inspektor... ...nije donio rješenje kojim se zabranjuje izvođenje radova na izgradnji džamije Ćurčinica u centru grada.

Predsjednik Koordinacije udruga HVO-a Željko Krišto rekao je novinarima da je zgrade Općine blokirana zbog neizvršavanja odluka Općinskog vijeća u vezi sa izgradnjom ove džamije, poručivši da je ovo jedan od načina da hrvatski narod iskaže svoju volju.

Krišto je najavio da će današnja blokada zgrade Općine trajati do 16 sati, odnosno, do kraja radnog vremena općinske administracije, te da će biti nastavljena u ponedjeljak, 24. listopada, kada će članovi udruga HVO-a organizirati i prosvjedno okupljanje na glavnom gradskom trgu, koje će trajati sve do izvršenja odluka Općinskog vijeća, odnosno, do zabrane izgradnje džamije.

Na sjednici Općinskog vijeća od 10. listopada, koju su napustili bošnjački vijećnici, vijećnici iz reda hrvatskog naroda jednoglasno su usvojili odluku da se u ratu porušena džamija Ćurčinica može obnoviti samo u izvornom obliku, a nikako prema potpuno novom projektu kao sakralno-poslovni objekat.