FOTO  Proslavljen blagdan Male Gospe, ove godine nije bilo ni vjenčanja, niti krštenja u ovoj župi

Mala Gospa, Jablanica

U župi Jablanica danas je proslavljena svetkovina Mala Gospa u Crkvi Bezgrešnog uznesenja Blažene Djevice Marije. Uz blagdan Male Gospe proslavljena je i 102. obljetnica Župe.

Euharistijsko misno slavlje započelo je u 11 sati, misu je predvodio vlč. Predrag Ivandić prefekt sjemeništa u Travniku. Pored jablaničkog župnika vlč. Marka Šutala prisutni su bili fra. Ferdo Boban gvardijan iz Konjica, fra. Stjepan Pavličević župnik iz Župe Doljani, vlč. Ivan Ivančević župnik Župe Obri i vlč. Ivica Boras iz župe Rudnik u Mostaru.Misno slavlje uveličali su svojom glazbom petorica bogoslova koje je predvodio bogoslov Tomislav Rajič.

Pristigao je velik broj župljana raseljenih po svijetu, iz Inozemstva, Slavonije, Dalmacije i Mostara. Župnik nije skrivao oduševljenje i zadovoljstvo odazivu velikog broja vjernika, ali je kazao da se nažalost ova Župa polako gasi. Stari umiru, a mladi odlaze trbuhom za kruhom.

Ove godine nije bilo ni vjenčanja, niti krštenja u ovoj župi. Imamo tri studenta Tomislav Rajič bogoslov na Filozofsko teološkom studiju u Sarajevu, Nikolina Mlikota studentica na fakultetu Zdravstvenih studija u Mostaru i Nikolina Turić studentica četvrte godine odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Župnik se zahvalio svim vjernicima što su došli da uveličaju misno slavlje i nada se da će ih biti iduće godine u što većem broju.

Nikolina Turić/ Hercegovina.info