Polumaraton i štafeta stižu u Jablanicu

Medalja Jablaničkog polumaratona

U subotu 15. svibnja ove godine planirano je održavanje polumaratona u Jablanici, a u organizaciji udruge 'Začepi i trči' ('Shut up and run'). Osim polumaratona, planirano je održavanje štafetne utrke, utrka na pet kilometara, te dječja utrka.

Kako organizatori navode, utrka polumaratona je limitirana na 100 sudionika, utrka štafeta na 20 štafeta, te utrka na pet km na 100 sudionika. Detalje oko uplate i prijave za maraton možete vidjeti ovdje.

Štafetna utrka po timu može brojati tri sudionika, te će se trčati po sedam kilometara (7+7+7,098 km). Start štafetne utrke i polumaratona bit će u prigradskom naselju Doljani kod Jablanice, a okupljanje sudionika ovih utrka će biti na platou muzeja 'Bitka za ranjenike'.

Start je u 11 sati, te će u trenutku prolaska sudionika utrke na prilazima Jablanici, te u samom gradu promet biti privremeno obustavljen.

Za štafetnu utrku i polumaraton planirana je sljedeća trasa kretanja: Doljani – ulazak u grad ulicom Komune Vejle – Zlatnih ljiljana – Pere Bilića – Branilaca grada – 1. mart (M17), Bitke za ranjenike – Luška – tunel – Djevorska – most Žarnik – Djevorska – tunel – Luška – plato Muzeja.

Trasa je bez uspona sa laganim padom ili potpuno ravna. Kreće laganim spuštanjem u grad, prelazi na lijevu stranu Neretve do mosta Žarnik, odakle se natjecatelji vraćaju istom trasom do cilja. Trasa utrke na pet kilometara je: Plato Muzeja – Luška – tunel – Djevorska – most Žarnik – povratak istom trasom na plato Muzeja.

Dječja utrka će biti organizirana u 14 sati na platou Muzeja Bitke na ranjenike u dužini 400 metara. Sva djeca su dužna doći do 13 sati i prijaviti se za dječju utrku.

Na polumaratonu smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Osobe mlađe od 16 godina, a koje na dan utrke imaju najmanje 14 godina smiju nastupiti uz odobrenje roditelja i liječnika. Osobe mlađe od 14 godina ne smiju nastupiti na utrci polumaratona. Štafetni polumaraton - smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju 14 godina.

Organizator navodi kako je limit za utrku polumaratona i štafetnog polumaratona 3 sata. Za sve ostale informacije, zainteresirani se mogu informirati putem maila [email protected].