Uhićeni Mostarski provalnici: Priznali pljačku osam kuća

policija
...uhitili su 23-godišnjeg Omera Š. i Elvisa D. (26) iz Mostara, koji se sumnjiče da su tijekom lipnja s pomagačima pljačkali kuće u ovim naseljima, prenosi AVAZ.

Lopovi su najčešće provaljivali u kuće čiji su vlasnici u inozemstvu.

Kod uhićenja kod njih su nađene brojne ukradene stvari i alat koji su koristili za provale. Do sada su policajcima priznali provale u osam kuća.

- Također, s njima je u svojstvu vozača bio i Hamid H. (18). Tijekom istrage otkriveno je da su ukradene stvari prodavali Miranu D., koji će, najvjerojatnije, odgovarati za kazneno djelo prikrivanje - kazao je Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Mještani ovih naselja sumnjaju da im je u pljačkama pomagao i neko ko tu živi, no iz policije kažu da takve informacije još nemaju.

- To su veoma bezobrazni lopovi jer su ulazili i pljačkali skoro svaku drugu kuću u selu. Čak su upratili i da ih policija snima i prati. No, mi smo bili odlučni da ih uhvatimo s dokazima, što se na kraju i desilo - kažu iz policije.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, jer su kod osumnjičenih nađene i stvari koje ne potječu ni iz jedne od obijenih kuća u Hodbini pa se sumnja da je ova grupa možda operirala i na drugim lokacijama.