U akciji Gas u Hercegovini SIPA razbila međunarodnu kriminalnu skupinu

droga, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, korupcija, droga, policija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Sipa, akcija, Hercegovina, uhićenje, policija, akcija, krivotvorenje, akcija, Policijski dužnosnici, BIH, Hrvatska zemlja, Sipa, Sarajevo, prostitucija
...naziva „Gas" koja se izvodi na području Hercegovine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U akciji je SIPA slobode lišila tri osobe inicijala Z.J. (1958), Š.Š. (1979) i M.O. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U tijeku su pretrage objekata na četiri lokacije. Navedene aktivnosti realiziraju se u suradnji s policijskim službenicima Granične policije BiH i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, navodi SIPA.

Akcija „Gas" provodi se koordinirano sa MUP-om R. Hrvatske, a u tijeku je lišenje slobode više osumnjičenih osoba i pretrage objekata na većem broju lokacija u Hrvatskoj.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji s PNUSKOK i MUP-om Hrvatske, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba sa područja BiH i Hrvatske. Istraga je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba i zapljenom preko 60 kg opojne droge „skunk" na području Hrvatske.

U realizaciji navedenih aktivnosti sudjelovali su svi raspoloživi istražni kapaciteti policija dvije države.

Osobe lišene slobode sumnjiče sе da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, od lipnja do studenog 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge „skunk" iz BiH u Hrvatsku radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su naloge za pretrage i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e u Regionalni ured u Mostaru, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.