Sedam mjeseci zatvora jer je davio policajca u Ljubuškom

crna kronika, crna kronika, Policijski dužnosnici, obuka, crna kronika, Policijski dužnosnici, MUP ŽZH, javni natječaj, Natječaj, crna kronika, krađa, krađa navika, crna kronika, Rama, teška prometna nesreća, teža prometna nesreća, crna kronika, crna kronika, Čitluk, prometna nesreća, david majić, krađa, pu mostar, mup nhž, Mostar, dječak, pad, napad, crna kronika, crna kronika, MUP HB županije, prometna nezgoda, Tomislavgrad, MUP HBŽ, MUP HB županije, MUP Hercegbosanske županije, Hercegbosanska županija, MUP ŽZH, Široki Brijeg, MUP ŽZH, Široki Brijeg, MUP ŽZH, Ljubuški, ilegalni migranti

D.P. je odavno u problemima sa zakonom, izricane su mu razne presude, a sada je proglašen krivim i da je nasrnuo na ljubuškog policajca. Kako su ranije govorili iz MUP-a ZHŽ-a, njihovi policajci su rujnu 2014. godine došli na benzinsku postaju „Ivanić" u ljubuškom naselju Mostarska Vrata gdje se u automobilu s još dvoje ljudi nalazio D.P.  koji je, ugledavši policajce, stao jednom od njih verbalno prigovarati. U presudi ljubuškog Suda stoji da je tada D.P. započeo verbalni sukob s policijskim službenikom J.Č. nakon čega su trojica policijskih službenika Primorcu izdali naređenje da iziđe iz vozila". Međutim, on ih nije poslušao, već je startao automobil i brzo krenuo prema gradu, a policajci su krenuli za njim. Davali su mu svjetlosne signale da stane, a on je tada naglo zaustavio automobil kod benzinske postaje "Perić" gdje je nasrnuo na policajca koji ga je s kolegama pratio u autu.

"Izišao je iz vozila i uputio se prema policijskom službeniku J.Č., da bi ga s obje ruke uhvatio u predjelu vrata i fizičkom snagom stezao za vrat, nanijevši mu na taj način lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina u području lijeve strane vrata i istegnuća mišića vratne kralježnice i u području leđa", navodi se na službenoj internet stranici Općinskog suda u Ljubuškom.

Inače, D.P. se i nedavno našao na meti istražitelja FUP-a koji su mu tada išli pretresti kuću u Ljubuškom, no tada ga nisu našli tamo. Tada je glasnogovornica FUP-a M.Z. rekla kako se on nedavno trebao javiti u mostarski zatvor na izdržavanje kazne, ali se tamo nije pojavio. Ranije ga je i SIPA hvatala zbog droge.

Dnevni list