Mostarci uhvaćeni u krađi goriva iz kamiona u Širokom Brijegu

Nakon što su primijetili policijske službenike kradljivci su, pod okriljem mraka, uspjeli pobjeći a oko 00:15 h, prilikom pretrage šireg područja, u Trpimirovoj ulici u Širokom Brijegu pronađen je i lišen slobode Š. Ć. (18) iz Mostara, koji je priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.
Tijekom kriminalističke obrade Š. Ć. (18) u cijelosti je priznao izvršenje opisanog kaznenog djela, te je kao supočinitelje naveo A. H. (26) i I. K. (19), oba iz Mostara.

Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Mostar u subotu su lišili slobode A. H. (26) i I. K. (19) te ih predali PU Široki Brijeg, gdje je i nad njima izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su A. H. (26) i I. K. (19), zajedno sa Š. Ć. (18), počinili opisanu krađu.
PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Š. Ć. (18), A. H. (26) i I. K. (19) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe iz čl. 286. KZ-a FBiH, kaže se iz MUP-a ŽZH.