Mostar: Uhićen Makaranin optužen za dilanje kokaina

U njegovu društvu je bila i djevojka. Inače, prošlog mjeseca je na Županijskom sudu u Splitu napokon trebalo početi suđenje braći Mariju i Anti Kurilju (26) iz Makarske zbog sumnje da su se bavili nabavom i preprodajom veće količine kokaina i marihuane. Mlađi brat Kurilj trenutačno se nalaz u pritvoru na splitskim Bilicama, piše pogled.ba.

No, iako je njihov otac unaprijed najavio sudu da će se stariji brat Marijo pojaviti na raspravi, to se nije dogodilo. Naime, otac ga je "opravdao" da ima zdravstvene probleme s vidom te da se nalazi u bolnici u Sarajevu na liječenju, pa je početak suđenja odgođen za rujan. Otac je sudu dao čvrsta jamstva da će se njegov stariji sin tada pojaviti na ročištu, a iako nije predočio nikakav pisani dokaz da mu se sin zaista nalazi u bolnici, sudac mu je povjerovao. Međutim, ni to se nije ostvarilo pa je konačno raspisana međunarodna tjeralica.

Braću USKOK tereti da su 2008. iz BiH radi daljnje preprodaje od nepoznatih osoba nabavljali veću količinu kokaina i marihuane. Odnosili su je u svoju kuću u Makarskoj te su mobitelima dogovarali prodaju s kupcima.

Od Marija Kurilja je zaplijenjen porsche cayenne za koji se sumnjalo da je kupljen kako bi se "oprao" novac zarađen prodajom narkotika. Tako optužnica navodi da je Marijo u prvoj polovici 2008. na ime svoje majke za 125.000 kuna u Zagrebu kupio audi A4 cabriolet, da bi potom u listopadu iste godine u Samoboru, opet na ime majke, od jedne tvrtke kupio crni porsche cayenne za koji je dao 360.000 kuna. U tu je cijenu bio uračunat otkup audija. Što se tiče porschea, braća su prvo tvrdila da ga je njihov otac kupio majci kao dar za godišnjicu braka. No, istražiteljima je to bilo sumnjivo jer majka nije imala položen vozački ispit.