Mostar: U akciji specijalaca uhićene i žene dilerice

Zapravo, kako navode istražitelji, to je razlika od nabavne i prodajne cijene za 1,5 kilogram heroina, koliko su mjesečno prodavali ovisnicima. Kako se sumnja, ova je skupina redovito opskrbljivala na desetke teških ovisnika, a dnevno je znala prodati i po 100 ‘pizeva'.

Inače, ulična cijena jednog grama heroina kreće se između 50 i 80 KM. Kolovrata i još sedam uhićenih, među kojima se dalo vidjeti i članova njegove uže obitelji, saslušala je županijska tužiteljica Eldina Biuk. Policija je na njena vrata dovela Senku Dugalić, Branina brata Slavena te nevjenčanu suprugu Slađanu Grbešić, kao i Snježanu Gaković, te Gorana Milavića iz Mostara i Sarajliju Radu Vokića. Tragalo se za Senkinom kćeri Andreom, piše Večernji list.

Za pretpostaviti je da se klupko počelo odmotavati još početkom kolovoza kada je u Jablanici presreten fiat croma, talijanskih oznaka. Naime, vidjevši inspektore, Goran Milavić je zaključao vozilo, ali je zaboravio na otvoren prozor pa su ga zaskočili. Kažu da su mu u vratima pronašli 100 gr heroina pa ga ubrzo pustili. To je očito bio mamac, a istraga još nije zaključena. Također, navodi se da je uhićeno ukupno devet osoba koje se već dulje vrijeme sumnjiče za trgovinu drogom. Jedno je u međuvremenu pušteno da se brani sa slobode. Ako je točno da je svim policijskim agencijama, na što su posljednje dvije godine ukazivali i brojni anonimni telefonski pozivi na broj Krimolovca, a što su svakodnevno mogli posvjedočiti i susjedi uhićenih sumnjivaca, ispod čijih prozora i vrata su se okupljali narkomani, ostaje otvoreno pitanje: Zašto se na ‘Kneza' toliko dugo čekalo? Jedni se istražitelji pravdaju da to nije u njihovoj nadležnosti, a drugi da se teško može ući u trag i prikupiti dovoljno valjanih dokaza protiv dobro uigrane skupine dilera.

Zato su se morali upotrijebiti prisluškivači i prikriveni agenti te je za kratko vrijeme pala prva klapa u Hercegovini. Podsjetimo, prvi dio akcije ‘Knez' okončan je u četvrtak rano ujutro odveć spektakularnim upadom u stan Brane Kolovrata, u Ulici kralja Tomislava, broj 77c (kraj avenije), kada su se specijalci preko krova konopcima spustili na balkon petog kata.