Ljubuški: Pijan autom 'pokosio' dvije pješakinje

Temeljem izvršenog očevida utvrđeno je da se skupina pješakinja kretala u smjeru Ljubuškog te da je u navedeno vrijeme, krećući se iz smjera Vitine u smjeru Ljubuškog, magistralnom cestom naišlo motorno vozilo marke VW Golf tip II, kojim je upravljao I. Č. (53) iz Donjih Radišića.

U zasad nerasvijetljenim okolnostima došlo je do kontakta između motornog vozila i dvaju pješakinja, koje su vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezene u SKB Mostar gdje su hospitalizirane. U 00:25 h, od tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nezgodi, podlegla je 49-godišnja Gordana Bunoza iz Donjih Radišića, a druga stradala pješakinja I.B. (1995) iz Donjih Radišića zadobila je lakše tjelesne ozljede. Vozač Golfa I. Č. (53) lišen je slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški.

Izvršenim alkotestiranjem kod I. Č. (53) izmjereno je 2,79 ‰ alkohola u dahu, a od istoga je uzet i uzorak krvi koji je poslan na vještačenje. Vozilo kojim je upravljao I. Č. (53) privremeno je oduzeto i smješteno u Sabirni centar MUP-a. Daljnje istražne radnje su u tijeku.

mupzzh.ba / hercegovina.info