FOTO  Veličanstveni završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo

Čitluk

Tako je bilo i u petak kada su se mladi glazbeni virtuozi te škole u prepunoj kino dvorani u Čitluku posjetiteljima predstavili svirajući na glasoviru, violini, gitari, flasuti i blokflauti ulomke iz djela Mozarta, Schumanna, Zajca, Schuberta, van Beethovena, Basha, Čajkovskog, Majkapara, Sarcassia, Zeichmana, Kabalevskog, Tarrega, Pessaarda i drugih svjetski poznatih glazbenih velikana.

Kažimo i to da su se na koncertu prigodnim pjesmama predstavili zborovi Glazbenih odjela i Čerina, Bijakovića i Čitluka, a na  kraju je Veliki zbor OGŠ Brotnjo otpjevao pjesmu „Moja diridika“.

Treba reći da su učenike za koncert uspješno pripremili profesori: Marijana Pavlović, Alen Kajan, Ljiljana Crnjac, Sanja Bošnjak, Jugoslav Benđo i Jure Sušac te stručni učitelji: Davorka Dugandžić, Vesna Radišić, Tina Korać, Marija Radišić, Marina Sulić i Željko Mandarić.

Bila je to jedinstvena prigoda za poznavatelje i ljubitelje glazbe te ostale posjetitelje koncerta da uživaju u jednoipolsatnom glazbenom ugođaju čitlučkih mladih virtuoza zbog čega su ih nagrađivali zasluženim pljeskom. Na  kraju koncerta ravnatelj škole prof. Jure Sušac uručio priznanja učenicima koji su osvojili nagrade na Međunarodnom natjecanju gitarista u Omišu  te Marineli Dugandžić, koja je svih  šest razreda Osnovne glazbene škole završila odličnim uspjehom.



 

 
 
 
 Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info