FOTO  Mali Čitlučani se s olimpijade matematičko – logičkih vještina vratili s osvojenim srebrom

Čitluk,matematika,djeca
faceboook/Super znalac_Čitluk

Ove godine Split je bio domaćin velike olimpijade škole matematičko – logičkih vještina Superznalac, a na natjecanju je sudjelovalo oko 300 djece. Djeca su bila raspoređena po grupama na osnovu svog znanja iz ovih oblasti, piše Brotnjo.info

Djeca iz različitih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije odmjerili su svoje znanje u brzom računanju, mentalnom računanju te slaganju rubikove kocke.
Domaćin ovog događaja bio je fakultet elektrotehnike, računarstva, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu koji je ustupio svoj prekrasan amifteatar.

Veliko i bogato iskustvo učenicima predstavlja sam dolazak u predivan amfiteatar FESB-a, a samo sudjelovanje na jednoj ovakvoj manifestaciji za njih ima višestruke učinke. Mnogi od njih suočili su se s tremom i uzbuđenjem koje ih čeka u drugim životnim ispitima, a sudjelovanje je, bez obzira na medalje, u svakom slučaju pobjeda.

Na Olimpijadi, ove godine su imali priliku sudjelovati i članovi iz centra Superznalac iz Čitluka.
Iako su tek prvi put bili sudionici ovako velikog događaja, u Čitluk su stigli sa srebrom.Iz Superznalac Centra u Čitluku ne kriju oduševljenje, te pozivaju sve one koji su željni zabave, učenja i timskog rada da im se pridruže u sljedećoj školskoj godini.