ČITLUK POKAZAO VELIKO SRCE Organizatori turnira imali su pune ruke posla

Loptom do dobrote, turnir četiri kafića, Čitluk

U nedjelju je u Čitluku po prvi puta održan humanitarni turnir "Četiri kafića" čije je slogan bio "Loptom do dobrote".

Nekoliko mjeseci pripreme, u nedjelju su sav trud, rad, i veliko srce koje je su Brotnjaci pokazali, zasjali u najljepšem svijetu.

Krcata Gradska sportska dvorana u Čitluku, pozdravila je brojne sportske zvijezde koje su svojim nastupom uveličali turnir i igrali za one kojima je to najpotrebnije.

Od najboljeg strijelca HNL-a Mirka Marića, do vrhunskog tenisača Ivana Dodiga, veterana Zrinjskog, veterana Brotnja, sportskih legendi Brotnja, svi su ugradili dio sebe za plemeniti cilj.

Pobjedu je odnijela momčad Cluba Bumerang, no na ovom turniru svi su bili pobjednici. Pobijedilo je zajedništvo i veliko srce.

Pune ruke posla jučer su imali organizatori turnira Ivan Ivanković, Ivan Prskalo, i Tomislav Bevanda.

-Naš župnik fra Miro Šego i fra Goran Azinović, koji je smislio slogan turnira "Loptom do dobrote", odmah nakon turnira dali su nam popis imena, najpotrebitijih obitelji u Brotnju. Posjetili smo 28 obitelji i nadamo se kako smo im ovaj Božić uspjeli učiniti ljepšim. Posjetili smo također stare i nemoćne, i neke obitelji za koje smo mi znali da su u velikoj potrebi. "Udrugu Susret", u dogovoru s njima, posjetit ćemo nakon Nove godine 3. siječnja i uručiti im sredstva koja su skupljena za njihove potrebe.

Kako ste zadovoljni samim turnirom?

-Više nego zadovoljni. Za prvu godinu turnir je premašio naša očekivanja. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Bilo je lijepo vidjeti sve to zajedništvo naših Brotnjaka, svi su bili uključeni. Moramo ovom prigodom zahvaliti od srca svim našim sponzorima; Hercegovačkoj pivovari, obitelji Šego, Hotelu Brotnjo, načelniku Općine Čitluk Marinu Radišiću, JP Broćanac, župnim uredima Čitluk i Međugorje, fra Goranu Azinoviću, Udrugi Susret, građevinskoj firmi MAT-ING, agenciji za računovodstvo Formula i svim volonterima i ostalima. Hvala reprezentativcima Hrvatske Vlašiću i Pašaliću. Hvala i vašem portalu Hercegovina.info koji nas je pratio sve ovo vrijeme. Zaista je teško pobrojati sve one koji su dali svoj doprinos, pa neka se nitko ne naljuti ako smo ga zaboravili spomenuti.

Sportski dio je također bio veličanstven?

-Tako je. Od srca hvala svim sportašima, koji su svoje slobodno vrijeme iskoristili za dolazak u Čitluk. Mnogi od njih su na zasluženom odmoru, a ipak su odlučili doći na turnir. To samo govori, da uz to što su veliki sportaši da su i veliki ljudi. Hvala svima svi ste vi pobjednici. Što se tiče same igre koja je bila u drugom planu, no, neka se nitko ne naljuti možemo samo kazati, jedan je Stanko Bubalo, kosti stare ali klasa ostaje zauvijek.

Turnir četiri kafića i dogodine?

-Naravno, nadamo se u još boljem izdanju. Želimo ovim putem svima sretan, radostan i blagoslovljen Božić, kazali su organizatori turnira za Hercegovina.info.

https://youtu.be/SRksLVOzcpw