72-godišnji lovac Drago Martinović iz zaselka Odaci u Gornjem Velikom Ograđeniku ubio dva vuka

On je, naime, danas oko osam sati ujutro, samo 50-ak metara daleko od seoskih kuća uspio s dva metka ubiti čak dva odrasla vuka (mužjaka i ženku), pogodivši jednoga u glavu a drugoga u srce.

- U trenutku dok sam se vraćao iz polja, moj susjed šumar rekao mi je da je vidio dva vuka. Iako mu odmah nisam povjerovao, ipak sam uzeo pušku i otišao na mjesto gdje sam vjerovao kuda će vukovi proći. Nazvao sam i neke lovce koji su mi, također, savjetovali da odem tamo kuda vukovi uvijek prolaze. Otišao sam, sačekao pola sata i oni su doista naišli, najprije jedan pa drugi i, evo, oba sam ustrijelio. Iako sam ja stariji čovjek i počasni član LD Čitluk, reklo bi se „odbačena roba", ipak se danas isplatilo, uspio sam dobro nanišaniti i evo ih tu - rekao nam je, vidno sretan Drago Martinović, koji je u šali dodao :

- Što da vam kažem djed od 72 godine s dva metka ubio dva vuka. Žena me je poljubila kad mi je čestitala i obećala da će me opet poljubiti kad ubijem vuka - sa smiješkom je kazao Drago.
Uzorak Slike

Je li vas bilo strah kad ste ih ugledali?

- Uopće me nije bilo strah, iako znam da su opasni, da napadaju pse, ovce i ostale životinje. Ipak sam danas uspio smanjiti njihov - rekao nam je lovac Drago.

Ima li mnogo vukova u vašem kraju?, upitali smo Dragu:

- Nažalost, vukova ima mnogo, čak hodaju kroz naselje, što se nikad prije nije dešavalo. U posljednje vrijeme ljudi ih često viđaju, vjerojatno stoga što u ovom kraju ima dosta stoke. Samo u našem malom zaseoku ima nekoliko stotina ovaca - ističe Drago.

Sretnom i iskusnom lovcu Dragi martinoviću među prvima je čestitao njegov susjed i prijatelj Ivan Pehar - Pobro, koji je potvrdio kako vukova ima mnogo i kako mu je baš on savjetovao gdje će sačekati vukove.

Budući da u cijeloj Hercegovini pa tako i na području čitlučke općine ima mnogo vukova koji svako malo u čoporima ili pojedinačno napadaju domaće životinje i stanovnicima pričinjavaju goleme štete, vijest o dva ubijena vuka brzo se proširila cijelim Brotnjom pa su danas Dragu Martinovića zvali sa svih strana i čestitali mu na uspješnim vučjim trofejima. Dok smo razgovarali, ubijene vukove dolazili su pogledati mnogi mještani, a jedan se od njih našalio : "Čim se negdje pojave vukovi, javite Dragi Martinoviću i problem će biti riješen".

Foto i tekst: Mile PAVLOVIĆ/Brotnjo.info