"HERCEGOVAČKA KUĆA" Najbolja svjetska priča o održivom turizmu

Hercegovačka kuća
Hercegovina.info

Grad Trebinje s Hercegovačkom kućom pobjednik je izbora za najbolju svjetsku priču o održivom turizmu. Natjecanje je održano u okviru "Green Destinations Story Awards - TOP 100 SUSTAINABILITY STORIES“ Međunarodnog sajma turizma „ITB 2022“ u Berlinu.

“Hercegovačka kuća” zamišljena je kao svojevrsna trgovina u kojoj turisti ali i domaće stanovništvo mogu kupovati domaće hercegovačke proizvode koje prave domaćini iz cijele Hercegovine.

Iz Turističke organizacije grada Trebinja istaknuli su da je ovo velika čast za Hercegovačku kuću i Grad Trebinje, potvrda velikog truda i zalaganja u proteklom razdoblju, kako bi Hercegovačka kuća postala prepoznatljiv brend.

"Naravno da smo na neki način priželjkivali da se završi ovako, ali znate kada smo bili među 100 destinacija, pa onda među šest, sve je išlo u prilog da težimo prvom mjestu. Ako uzmemo u obzir da je perspektiva svjetskog turizma upravo taj održivi turizam i da smo u toj oblasti uspjeli da postignemo ovakav uspjeh, to dodatno daje na značaju i obavezuje nas da postižemo još  bolje rezultate i u narednom razdoblju. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u razvoju ovog brenda iz Trebinja i regije koji su nam pružili podršku od samog početka", rekao je za Hercegovina.info Žarko Vico, iz TO Trebinje.

Međunarodni žiri natjecanja je Grad Trebinje, s Hercegovačkom kućom prethodno uvrstio među šest najboljih, u okviru kategorije “Lokalni lanci opskrbljivanja”, u konkurenciji više od 200 aplikanata.

Drugo mjesto zauzeo je Peru, a treće Kanada.