HERCEG "Raduje me potpisivanje Kolektivnog ugovora"

Nevenko Herceg
Hercegovina.info

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije osvrnuo se danas na odluku Skupštine reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar kojom je prihvaćena ponuda Vlade.

„Raduje me što je Skupština reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prihvatila prijedlog Kolektivnog ugovora koji im je ponudila Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i što ćemo kroz nekoliko dana službeno i staviti potpise na taj dokument. Od srca im čestitam, sretan što se potvrdilo ono što sam prošloga tjedna najavio kada je riječ o socijalnom dijalogu sa sindikatom zdravstvenih radnika", istaknuoe je Herceg.

"Iz ovog izlazimo zadovoljni na objema stranama, kada govorimo o socijalnim partnerima odnosno Vladi i sindikatu. Međutim, posebno je važno što će ovim biti završen i štrajk i što će naši sugrađani konačno moći u punini koristiti zdravstvene usluge odnosno što ćemo normalizirati stanje u zdravstvenom sektoru, posebno u ovom vremenu pandemije. Ponavljam svoj i ranije izneseni stav kako do prekida pružanja zdravstvenih usluga nije ni smjelo doći, ali to nije ni bilo do Vlade. Mi smo cijelo ovo vrijeme nastojali iznaći konstruktivno, razumno i održivo rješenje i, u konačnici, sretan sam što smo taj cilj sada i postigli“, rekao je predsjednik Herceg.

Podsjetimo Skupština sindikata zdravstvenih djelatnika pri SKB Mostar danas je jednoglasno prihvatila Vladinu ponudu, te se uskoro očekuje i potpisivanje kolektivnog ugovora.