POTPISAT ĆE GA AKOBOGDA Zdravstveni djelatnici JEDNOGLASNO prihvatili Vladinu ponudu

Sindikat SKB
hercegovina.info

Skupština sindikata zdravstvenih djelatnika pri SKB Mostar jednoglasno je prihvatila Vladinu ponudu, te se uskoro očekuje i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Sjednica je počela u 13 sati, na osmom katu Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, a uz članove nazočio joj je i predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika bolnice Ivica Anić.

Sindikati zdravstva u borbu su krenuli u prosincu prošle godine, održali niz prosvjednih šetnji, te i kampirali kod Vlade HNŽ-a. Njihova borba za bolji status sada je i okončana, nakon što su na Skupštini odlučili da im je Vladina ponuda prihvatljiva.

Od "potpisao ga dabogda, sindikati zdravstva prešli su u puno lakšu kategoriju, te će ga potpisati akobogda". Anić je čestitao zdravstvenim djelatnicima.

"Ovim putem želim čestitati svim našim članovima, predstavnicima na zaista velikoj borbi i podršci koju je imao sindikat. Mi smo napravili prethodno konzultacije sa stukovnim sindikatom, s njima se usuglasili i danas na Skupštini sve potvrdili", izjavio je Anić. Kazao je da slijedi potpisivanje ugovora na dvije godine, nakon čega će zdravstveni djelatnici konačno biti nagrađeni za sve ono što rade preko godinu i pol dana.

Upitan je li zadovoljan ponudom Anić je kazao da uvijek može bolje.

"No, mi smo od samog starta imali razumijevanja za financijsku situaciju, pandemiju, no duga strana isprva nije. Hvala Bogu to se sad promijenilo, zajednički smo usuglasili kolektivni ugovor na zadovoljstvo obje strane i to je najbitnije", istaknuo je Anić kazavši da će štrajk prekinuti idući tjedan. Nije ulazio u detaljiziranje koliko će čija plaća rasti, budući da je za svaku skupinu različito, no kazao je da zdravstveni djelatnici u HNŽ-u više neće biti među najmanje plaćenima u Federaciji.

Ana Mišić, predsjednica Skupštine zdravstvenog sindikata kazala je da su sretni što je konačno došao kraj, nakon stresnog razdoblja i brojnih neprospavanih noći. Zdravstvo je u štrajku od prosinca prošle godine. Isprva se vlast prema njima, osobito ministar i njegov pomoćnik, odnosila vrlo nehajno, te ih u potpunosti ignorirala, no zadnjih par mjeseci situacija se promijenila. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.