HBŽ Zabranjeno održavanje svadbi i svih drugih proslava, ali i rad diskotekama

HBŽ Zabranjeno održavanje svadbi i svih drugih proslava, ali i rad diskotekama
hercegovina.info

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hercegbosanskoj županiji Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih donio je novu Naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava kao i rad disko klubova.

Zabranjuje se okupljanje više od pet osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području Hercegbosanske županije, osim za sahrane, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu obitelji, ali ne više od 30 osoba. Isto tako zabranjuje se izražavanje sućuti osobno po kućama.

Za nepoštivanje ove Naredbe predviđene su novčane kazne, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije. Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. kolovoza 2020. godine s rokom važenja od 14 dana.

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i dalje apelira na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.