ZA POLJOPRIVREDNIKE Informirajte se o mogućnostima novčane podrške u iznosu od 4,3 milijuna KM

Poljoprivreda
Ilustracija / hercegovina.info

Povodom objavljenih javnih poziva, vrijednih 4.3 milijuna KM za poljoprivredno - prehrambeni sektor u Bosni i Hercegovini, projekti EU4AGRI & EU4BusinessRecovery, koje financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a implementira UNDP zajedno sa partnerima, najavljuju prezentacije javnih poziva u Tuzli (23.5. od 11 sati, zgrada Privredne komore Tuzlanske županije), Banja Luci (23.5. od 12 sati, Privredna komora RS), Mostaru (23.5. od 12 sati, Gospodarska komora FBiH), Istočnom Sarajevu (24.5. od 12 sati, zgrada Grada Istočno Sarajevo) i Cazinu (31.5. od 10 sati, gradska vijećnica Cazina).

Javne prezentacije bit će održane za sljedeće javne pozive:
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama namijenjenih ubrzanoj digitalizaciji primarne poljoprivredne proizvodnje;
• Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju inovacija i informacijsko  -komunikacijskih tehnologija u poljoprivredu;
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno - prehrambenih proizvoda.

Za prisustvo info sesijama nije potrebna prethodna registracija. Dodatno, javnosti su dostupne online prezentacije javnih poziva putem Facebook stranica EU4AGRI i EU4BusinessRecovery.

U sklopu EU4AGRI, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. Kroz EU4AGRI-Recovery, EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije covid-19 na poljoprivredno - prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz EU4BusinessRecovery utječe na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća. Za sva tri projekta Europska unija izdvojila je 28 milijuna eura, projekte implementira UNDP zajedno sa partnerima CzDA, GIZ i ILO, navodi se u priopćenju.