ZA 4,5 MILIJUNA MARAKA Violeta prodala udio u sarajevskoj tvrtki

Petar Ćorluka Violeta Grude
hercegovina.info

Tvrtke Violeta, Denix i Bony prodale su svoje udjele u tvrtki TP Distributivni centar Sarajevo za ukupno 9,5 milijuna KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Ove tvrtke zajedno su držale nešto preko 50 posto udjela u TPDC-u, a nakon prodaje koja se dogodila u ponedjeljak nijedna od njih više nema dionica ove tvrtke.

Bingo Tuzla ima 43 posto dionica sarajevske tvrtke (stanje prije spomenute transakcije). Još uvijek nije poznato tko je kupac udjela, odnosno je li Bingo preuzeo većinski paket.

Ono što se zasad zna, je da je Violeta iz Gruda prodala svoj cjelokupan udio koji je iznosio 80.342 dionica ili 24,5 posto od ukupnog broja dionica. Violeta je, podsjetimo, u vlasništvu Petra Ćorluke, vjerojatno najbogatijeg Hercegovca. Ćorluka je za ove dionice dobio oko 4,5 milijuna KM, prema izračunu BiznisInfo.ba.

Novac će mu sigurno dobro doći za mnogobrojne druge investicije koje provodi i planira. Nedavno je, podsjetimo, preuzeo čapljinsku Lastu koja sada radi punom parom, a investira i u turističku djelatnost te konstantno širi kapacitete Violete.

Denix iz Srebrenika prodao je svoj udio od 65.585 dionica ili oko 20 posto. Bony iz Tuzle je prodao svojih 21.315 dionica ili 6,49 posto.

Podsjetimo da je Bingo nedavno objavio ponudu za preuzimanje svih dionica po cijeni od 27 KM po dionici, ali su to dioničari odbili. Transakcija u ponedjeljak je obavljena po cijeni od 56,52 KM po dionici.

Tvrtka TP Distributivni centar Sarajevo izgradila je ove godine novi logističko-distributivni centar. Objekt u Sarajevu površine je 28.000 m2 i znatno će povećati kapacitete ovog poduzeća koje se pretežno bavi skladištenjem i trgovinom na veliko.