VELJAČA Pad prometa trgovine na malo

Poskupljenje cijena / trgovina
Hercegovina.info

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u veljači, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 1,8 posto u odnosu na siječanj.

Pad prometa od 1,7 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duhanskim proizvodima, te 2,4 posto u prometu neprehrambenim proizvodim, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u veljači manji je za 1,3 posto u odnosu na siječanj. Pad prometa od 2,1 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima iznosio je 1,3 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u veljači veći je za 8,2 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. U veljači ove godine u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 14,3 posto, a neprehrambenim proizvodima za 10,5 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u drugom mjesecu ostvario je rast od devet posto u odnosu na veljaču prethodne godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 2,9 posto, a neprehrambenim proizvodima od 21,8 posto.