Već u siječnju ove godine bila povećana potražnja hrane i pića

Već u siječnju ove godine bila povećana potražnja hrane i pića
Ilustracija

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u siječnju, posmatran u tekućim cijenama, povećan je za 4,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 2,6 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a hranom, pićem i duhanskim proizvodima 0,4 posto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u siječnju jeveći za 3,8 posto nego u prosincu lani, prenosi Srna.

U trgovini neprehrabenim proizvodima ostvaren je rast prometa od 2,9 posto, a u trgovini prehrambenim proizvodima 0,3 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u siječnju je ostvario rast od 22,5 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U siječnju je promet prehrambenim proizvodima ostvario rast od 12,3 posto u odnosu na isti mjesec lani, a neprehrambenim proizvodima 17,2 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u prvom mjesecu ostvario je rast od 17,8 posto u odnosu na siječanj prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od šest posto, a neprehrambenim proizvodima rast od 20,8 posto.