UNO BiH NAJAVLJUJE Slijedi provjera poslovanja betonara

Mikser beton
Ilustracija

Uprava za neizravno oporezivanje provest će pojačane kontrolne aktivnosti poreznih obveznika 'proizvođača betona', na području cijele Bosne i Hercegovine i to one koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti:
• 23.61 - Proizvodnja proizvoda od betona za građevinarstvo,
• 23.63 - Proizvodnja gotove betonske smjese,
• 23.69 - Proizvodnja ostalih proizvoda od betona, cementa i gipsa,
• 42.11 - Gradnja cesta i autocesta,
• 42.99 - Gradnja ostalih građevina niskogradnje.

Ova akcija sprovodi se u cilju boljeg uvida u evidentiranje obračuna proizvodnje, a samim time i do prikazivanja stvarne realizacije, te uvida u postojanje potencijalnih nepravilnosti ili zloupotreba. Pojačane kontrolne aktivnosti provodit će se do kraja 10. mjeseca 2020. godine.

"Svjesni činjenice da ponekad porezni obveznici propuste da izvrše svoje obaveze – iz neznanja, nemara ili namjerno, ovim putem pozivamo porezne obveznike koji se bave predmetnom djelatnošću da pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije i u cilju pravilnog prijavljivanja svoje obaveze eventualno podnesu izmjene PDV prijave. Kontrole poslovanja obveznika 'proizvođače betona' vršit će se uvidom u stanje zaliha i dokumentacije u poslovnim prostorijama poreznih obveznika.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navodi se u priopćenju iz UNO BiH.