UNO BiH NAJAVLJUJE Slijedi provjera poslovanja betonara

UNO BiH NAJAVLJUJE Slijedi provjera poslovanja betonara
Ilustracija

Uprava za neizravno oporezivanje provest će pojačane kontrolne aktivnosti poreznih obveznika 'proizvođača betona', na području cijele Bosne i Hercegovine i to one koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti:
• 23.61 - Proizvodnja proizvoda od betona za građevinarstvo,
• 23.63 - Proizvodnja gotove betonske smjese,
• 23.69 - Proizvodnja ostalih proizvoda od betona, cementa i gipsa,
• 42.11 - Gradnja cesta i autocesta,
• 42.99 - Gradnja ostalih građevina niskogradnje.

Ova akcija sprovodi se u cilju boljeg uvida u evidentiranje obračuna proizvodnje, a samim time i do prikazivanja stvarne realizacije, te uvida u postojanje potencijalnih nepravilnosti ili zloupotreba. Pojačane kontrolne aktivnosti provodit će se do kraja 10. mjeseca 2020. godine.

"Svjesni činjenice da ponekad porezni obveznici propuste da izvrše svoje obaveze – iz neznanja, nemara ili namjerno, ovim putem pozivamo porezne obveznike koji se bave predmetnom djelatnošću da pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije i u cilju pravilnog prijavljivanja svoje obaveze eventualno podnesu izmjene PDV prijave. Kontrole poslovanja obveznika 'proizvođače betona' vršit će se uvidom u stanje zaliha i dokumentacije u poslovnim prostorijama poreznih obveznika.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navodi se u priopćenju iz UNO BiH.