U Mostaru predstavljena švedska Gospodarska komora za jugoistočnu Europu

... za jugoistočnu Europu Martin Ancons na današnjem predstavljanju ove komore u Mostaru.

Ancons je kao najzanimljiviji sektor za koji su Šveđani zainteresirani naveo ljekovito bilje, ali moguća je suradnja i u drugim područjima.

"Pod prvo treba uspostaviti kontakte između švedskih i bh. poduzeća i identificirati konkretne projekte. Nakon toga slijedi pitanje financiranja, a moguće je dobiti financijsku pomoć za te projekte iz fondova Europske unije", kazao je Ancons.

On je naveo da je u interesu švedske Gospodarske komore za jugoistočnu Europu i transfer znanja, odnosno povezivanje visokoškolskih ustanova Švedske i Bosne i Hercegovine.

Miljenko Buhač, glavni tajnik Gospodarske komore Grada Mostara, naveo je kako ove dvije komore imaju puno zajedničkih interesa i mogućnosti za suradnju.

"Naša posao je napraviti dobru poslovnu klimu, jer postoji interes švedskih ulagača, prije svega informatičkih firmi, koji žele svoje outsourcing programe locirati ovdje, u regiji Balkana. Pored toga postoji i veliki interes za one koji se bave preradom drveta. Također, naši poduzetnici koji žive u Švedskoj signalizirali su nam da bi i oni ovdje željeli doći", kazao je Buhač.

Fena